kate-middleton-hult-zich-in-wimbledon-whites-voor-een-potje-tennis-met-roger-federer-259392
©AELTC/Thomas Lovelock

Wimbledon begint officieel pas op 3 juli, maar de prinses van Wales denkt nu al aan het tennistoernooi. Voorafgaand aan de kampioenschappen van dit jaar ging Kate Middleton naar de All England Club voor een dubbelspel met Roger Federer. Ze oefende haar opslag met de achtvoudig Wimbledon-kampioen, voordat ze deelnam aan trainingssessies met de 250 ballenjongens -en meisjes van dit jaar.

Kate Middleton speelt tennis met Roger Federer

Op de beelden, vrijgegeven door het Britse koningshuis, zien we Kate en Roger het veld betreden. Het is niet de eerste keer dat de prinses met een professional de baan op gaat. Na de historische Grand Slam-overwinning van Emma Raducanu in 2021 speelde Kate namelijk ook al een wedstrijd met de US Open-kampioene in het National Tennis Centre.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Elk aspect van Wimbledon wordt beheerst door strikte etiquette – inclusief de acties van de ballenjongens en -meisjes (de ‘BBG’s’). In de maanden voorafgaand aan het toernooi worden de 13- tot 15-jarigen gecoacht over van alles en nog wat, van het correct stuiteren van ballen tot de juiste manier om een wissel aan te geven.

Kate is nooit iemand die een dresscode negeert en droeg voor de gelegenheid een witte top en bijpassend tennisrokje. Haar lokken werden in een hoge paardenstaart opgestoken en ze droeg een subtiel paar gouden oorringen. Beelden van de royal met de BBG’s van dit jaar zullen tijdens het hele toernooi te zien zijn, om hun belang voor het succes van het evenement te benadrukken.

Kate op Wimbledon

Voor koninklijke stijlbewonderaars is de jaarlijkse outfit van de prinses op Wimbledon net zo interessant als wat er op het Centre Court gebeurt. Een paar maanden na haar bruiloft met prins William in 2011 maakte Kate haar debuut in de koninklijke loge in een crèmekleurige Temperley London-jurk om Andy Murray te zien strijden tegen Richard Gasquet. Het jaar daarop keerde ze terug in een op de marine geïnspireerd ontwerp van Alexander McQueen.

In het decennium daarna heeft ze geëxperimenteerd met polkadotlooks (waaronder een Dolce & Gabbana ontwerp in 2017), een wilde bloemenprint (met dank aan Catherine Walker) en zelfs een Jenny Packham-jurk in een tennisbalpatroon. Laten we hopen dat de looks van dit jaar net zo onverwacht zijn als Kate’s Trooping the Colour jurk.

Kate Middleton in een jurk van Temperley London in 2011
©Getty Images
In een jurk van Temperley London in 2011.
Kate in een jurk van Alexander McQueen in 2012
©Getty Images
Kate in een look van Alexander McQueen in 2012.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.