de-nieuwe-favoriete-schoen-van-kate-middleton-is-een-retroklassieker-258494
©GettyImages
De prinses van Wales bracht (toen ze nog de hertogin van Cambridge was) een groot deel van de afgelopen zomer door op witte stiletto’s. De schoen vergezelde haar overal, van Centre Court op het Wimbledon tot het Caribisch gebied. Maar die schoenen zijn niet haar enige geheime wapen. Kate Middleton heeft nu een nieuwe favoriete schoen.

Favoriete schoen Kate Middleton

De prinses lijkt op dezelfde manier verliefd te zijn op een paar damesachtige Mary Jane-hakken van Alessandra Rich. De schoenen hebben een halfhoge hak, een sierlijke riem en een zwarte neus. Kate droeg ze deze week om zich bij Sophie, hertogin van Edinburgh, aan te sluiten bij de Order of the Garter Service in Windsor Castle. De prinses combineerde haar meisjesachtige witte schoenen met een eveneens ingetogen jurk met stippen van dezelfde ontwerper en een bijpassende hoed van de Ierse hoedenmaker Philip Treacy.
In mei combineerde Kate de Mary Janes met een groene op de jaren 40 geïnspireerde jurk van Suzannah London. Deze look droeg ze voor een bezoek aan het Anna Freud Centre in Londen tijdens de Mental Health Week. En ze droeg eerder Rich’s Fab-pumps om naar een tenniswedstrijd te gaan en om een herdenkingsdienst bij te wonen voor de slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower.

Kate viel al veel eerder voor  de vintage-geïnspireerde jurken en speelse stippen van Alessandra Rich. Ze heeft de prints van de ontwerper gedragen voor talloze openbare verschijningen. Het lijkt erop dat de retroschoenen nu ook een vaste plek in de garderobe van de prinses hebben verdiend.

Mary Janes

De Mary Jane was de breakout-schoen van vorig jaar, met iedereen van Kendall Jenner tot Zoë Kravitz tot Michelle Williams die de stijl droeg. De coole meiden stylen hun paar met jeans of jurkjes en enkelsokken. Met deze aanpak zullen we Kate waarschijnlijk niet snel mee zien experimenteren. Maar de prinses heeft met succes een manier gevonden om in te spelen op de trend die werkt voor Windsor Castle.

Wearing Mary Jane heels on a visit to the Anna Freud Centre.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.