kate-middleton-prinses-van-wales-draagt-luipaardprint-op-koninklijke-wijze-258245
©Getty Images

Op het gebied van mode en beauty neemt Kate Middleton de laatste tijd steeds meer risico’s. Alhoewel risico’s misschien tussen aanhalingstekens moeten worden gezet. De koninklijke hoogheid had het lef om voor het eerst een felrode manicure te tonen tijdens de Paas-mis in Windsor Castle eerder dit jaar. Dit resulteerde in veel commentaar van de meer conservatieve koninklijke stijlkenners. Ook ruilde ze laatst haar Catherine Walker-jasjes in voor veel interessantere stukken. Zoals de vintage Chanel bouclé-blazer uit 1995 die ze droeg tijdens een uitje in het Queen Elizabeth Olympic Park in december. En daar komt nu een ‘controversiele luipaardprintjurk’ bij.

Kate Middleton draagt luipaardprint

Voor een meet-and-greet in Nuneaton op donderdag verraste Kate ons weer eens met een onverwachte stijlkeuze. Ze droeg een jurk van Cefinn Petra. Deze leek op het eerste gezicht een bloemenprint leek te zijn – net zo’n kenmerkend voor de garderobe van de Hertogin als stippen. Maar als je beter kijkt, zie je dat de overhemdjurk, die £ 490 (€ 550,-) kost, eigenlijk een luipaardprint heeft. Het is een ongebruikelijke keuze voor de altijd voorzichtige, apolitieke Kate – zowel wat betreft het patroon als de ontwerper. Het jurkje is namelijk van het label Cefinn. Dit wordt geleid door Samantha Cameron, een voorvechter van de conservatieve partij in Engeland. Haar accessoires daarentegen waren wel een persoonlijke favoriet van Kate: een paar witte stiletto’s van Jimmy Choo en een tas van Mulberry.

Prinses Diana in een luipaard/panter print jurk
©Getty Images
Ook Prinses Diana omarmde luipaard print op Necker Island in 1990

Voorkeur voor primitief en netjes

Voor degenen die liever zien dat de royal er nog behoudener en netjes uitziet, bevestigde Kensington Palace deze week dat de prinses de heropening van de National Portrait Gallery op 20 juni zal bijwonen. Kate is een beroemde vertegenwoordiger van het museum – ze poseerde voor de cover van British Vogue ter ere van de honderdjarige tentoonstelling van het tijdschrift in het monumentale instituut. Het NPG onderging onlangs een complete metamorfose om het Groot-Brittannië van nu beter weer te geven, met steun van het Chanel Culture Fund. Hopelijk plukt ze ter ere van de gelegenheid iets uit de ateliers van het Franse huis.

Kate Middelton in 2020 in een luipaard print rok
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.