kate-middleton-schittert-in-jurk-van-jenny-packham-en-oorbellen-van-koningin-elizabeth-256699
©Courtesy of the Royal Hashemite Court

Sinds ze prinses van Wales is, hebben we Kate Middleton twee keer een tiara zien dragen. In november bij het eerste staatsbanket van koning Charles III en in december bij de receptie van het corps diplomatique. Nu is de royal opnieuw in prinsessenmodus gezien bij een staatsbanket ter ere van het huwelijk van kroonprins Hoessein en prinses Rajwa Al Saif in van Jordanië. Voor de white-tie affair koos Kate Middleton voor een oogverblindende lichtroze jurk van Jenny Packham, waarmee ze haar reeks roze looks van de afgelopen week voortzet.

Kate Middleton schittert in Jenny Packham

Het is niet de eerste keer dat Kate Middleton voor een jurk van Jenny Packham kiest; ze heeft dit exacte exemplaar namelijk ook in het smaragdgroen. De royal maakte haar look af met een bijpassende blushroze clutch van Prada. Daarnaast droeg ze de zogeheten Lover’s Knot Tiara – een juweel dat ze de afgelopen jaren vaak heeft gedragen. Het diadeem werd in 1913 in opdracht van Queen Mary gemaakt door de koninklijke juwelier Garrard. Zowel prinses Diana als koningin Elizabeth II waren de lucky few die het juweel eerder al eens mochten dragen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Tijdens het staatsbanket zagen we Kate ook met enkele erfstukken die nieuw voor haar zijn. Zo droeg ze de Greville-kroonluchteroorbellen, vaak gedragen door Queen Elizabeth tijdens haar regeerperiode. De wijlen koningin kreeg ze als huwelijkscadeau van haar ouders – haar moeder had ze weer geërfd van Dame Margaret Helen Greville, een Britse socialite met een voorliefde voor juwelen, die de diamanten oorbellen in 1918 bij Cartier had gekocht.

Niet de enige tiara

Kate was niet de enige Britse royal die familiestukken droeg tijdens het banket. Ook prinses Beatrice was van de partij en droeg de York-tiara van haar moeder Sarah Ferguson voor de gelegenheid. De tiara is wederom afkomstig van Garrard en was een geschenk van koningin Elizabeth en prins Philip voor het huwelijk van Sarah Ferguson en prins Andrew.

Uiteraard waren er ook tiara’s van Nederlandse bodem te bewonderen: zo droeg prinses Amalia – die haar ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima vergezelde – het diadeem dat onderdeel is van de zogeheten ‘pauwenstaartparure’. De set werd in 1897 gemaakt voor koningin Wilhelmina, omdat zij het jaar daarop zou worden ingehuldigd. De juwelen bevatten onder meer robijnen uit de nalatenschap van koningin Sophie van Württemberg (de eerste echtgenote van koning Willem III).

Kate in gesprek met een van de genodigde op het staatsbanket in jurk van Jenny Packham
©Courtesy of the Royal Hashemite Court

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.