kate-middleton-is-de-ultieme-bruiloftsgast-in-lichtroze-vintage-jurk-van-elie-saab-256554
©Royal Hashemite Court

Kate Middleton, de prinses van Wales, maakte een zeldzame verschijning als gast bij de bruiloft van kroonprins Hoessein en Rajwa Al Saifin in het Zahran Paleis in Amman, Jordanië. Voor de gelegenheid droeg Kate een vintage lichtroze jurk met hoge hals van Elie Saab met delicaat bloemenborduursel op het lijfje, die ze combineerde met opvallende oorbellen en een gouden clutch.

Kate Middleton en William bij bruiloft Jordanië

Normaal gesproken kiest de royal voor haar favoriete Britse modehuis Alexander McQueen als het op formele kleding aankomt. Daardoor is de keuze voor de Libanese ontwerper Elie Saab extra veelzeggend. De dresscode was white tie, wat ertoe leidde dat we een van de meest glamoureuze looks van Kate als bruiloftsgast kregen die we tot nu toe hebben gezien.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoewel het ongebruikelijk is dat de familie Wales buitenlandse koninklijke bruiloften bijwonen, heeft het paar een sterke persoonlijke band met Jordanië. Kate woonde er van haar tweede tot haar vierde met haar familie vanwege de baan van haar vader Michael bij British Airways, terwijl prins William een bezoek bracht aan Jordanië in 2018 (toen hij de archeologische vindplaats Jerash bezocht waar Kate als kind is gefotografeerd). In 2021 deelde het paar foto’s van hun gezin op vakantie in Jordanië met prins George, prinses Charlotte en prins Louis, waaruit blijkt hoe dol ze zijn op het land.

Koninklijke gastenlijst

William en Kate – die bij aankomst op de bruiloft werden begroet door koning Abdullah II en koningin Rania van Jordanië – waren niet de enige overzeese royals die aanwezig waren. Ook de Britse prinses Beatrice was aanwezig samen met haar echtgenoot Edoardo Mapelli Mozzi, evenals kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken, en natuurlijk onze eigen royals: koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia (die de show stal in een dieprode jurk van Jan Taminiau).