deze-lieve-bijnaam-heeft-kate-middleton-voor-haar-zoon-prins-louis-253229
©Getty Images

Na een druk kroningsweekend gaan de Britse royals gewoon door met hun dagelijkse bezigheden. Zo deed de familie afgelopen maandag vrijwilligerswerk met een scoutinggroep als onderdeel van de Big Help Out – een landelijk vrijwilligersinitiatief ter ere van de kroning van koning Charles. Op een gegeven moment deelde Kate, de prinses van Wales, de ontroerende bijnaam voor haar jongste kind, prins Louis.

Bijnaam prins Louis

Onderdeel van de activiteiten was onder meer het roosteren van marshmallows boven een kampvuur. Terwijl Kate een stokje gaf aan Louis, hoorden we haar tegen hem zeggen: “Steek dat maar in het vuur, Lou Bug”. Het internet ging al snel aan de haal met de ‘Lou Bug’-referentie, waarbij velen op social media commentaar gaven op de bijzonder schattige aard van de bijnaam.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De prinses van Wales heeft ook eerder onthuld dat zij en prins William Charlotte ‘Lottie’ noemen. In 2019 vroeg de toenmalige hertogin van Cambridge tijdens een bezoek aan Noord-Ierland aan een vrouw hoe oud haar zoontje was. Toen ze zei dat hij vier was, reageerde Kate: “Oh, hij is even oud als Lottie”, aldus de fan. Bovendien zou William ook de naam ‘mignonette’ hebben gebruikt wanneer hij naar zijn dochter verwees, een Franse koosnaam.

Louis de charmeur

Het zijn een paar drukke dagen geweest voor kleine prins Louis. Zaterdag zette hij het internet in vuur en vlam met zijn vele moods tijdens de gebeurtenissen rond de kroning van zijn grootvader. Tijdens de formele ceremonie in Westminster Abbey hield hij de hand vast van zijn zusje, wees hij naar verschillende dingen in de menigte en staarde hij naar het plafond.

Ondertussen werd hij op de terugweg naar Buckingham Palace gapend gezien in zijn koets. (Om eerlijk te zijn: het was een lange dag, zeker voor een vijfjarige.) En terwijl de hele familie op het balkon van Buckingham Palace verscheen, zwaaide Louis met twee handen naar het publiek. Het lijkt erop dat de jonge royal al weet hoe hij een publiek moet charmeren.

Prins Louis eet marshmallows
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.