kate-middleton-breekt-met-koninklijke-traditie-met-gedurfde-paasmanicure-249492
©ANP

Kate Middleton vergezelde prins William, prins George, prinses Charlotte en prins Louis dit jaar voor de paasmis in Windsor Castle. Voor deze gelegenheid wendde de prinses van Wales zich tot haar modearchieven. Ook opvallend? Kate koos voor een gedurfde paasmanicure en brak hiermee met koninklijke traditie.

Kate Middleton draagt look opnieuw

In plaats van traditionele pastelkleuren droeg de hertogin opnieuw de kobaltblauwe Catherine Walker-jasjurk waarin ze eerder verscheen op Commonwealth Day 2022. Deze combineerde ze met een bijpassende hoed en handtas.

Kate heeft er de laatste tijd een gewoonte van gemaakt om looks herhaaldelijk te dragen in een poging een duurzamere benadering van koninklijke mode te ondersteunen – iets wat koning Charles ongetwijfeld zou goedkeuren. De vorst, wiens kroning snel nadert, is namelijk een fervent voorstander van het minimaliseren van de milieu-impact van onze garderobes.

“Het is van cruciaal belang dat we het hele probleem rond de manier waarop we kleding produceren aanpakken”, vertelde hij in 2020 aan Edward Enninful van de Britse Vogue. “Bij zoveel processen bij het maken van textiel zijn giftige chemicaliën betrokken die het milieu enorm schaden. Dan is er al het afval en het weggooien van kleding. Daarom is het zo belangrijk of we deze enorme wereldwijde uitdagingen rond de opwarming van de aarde en klimaatverandering gaan aanpakken. We moeten de wereld koolstofarm maken en de impact die we hebben op het gebied van vervuiling verbeteren.”

Paasmanicure

Wat royal watchers ook opvalt? De keuze van de prinses voor een paasmanicure voor haar uitje naar St George’s Chapel: een vrolijke rode kleur. Senior royals mijden traditioneel alles behalve natuurlijke nagelkleuren (denk aan de mediastorm rond de donkere mani van de hertogin van Sussex tijdens de presentatie op de Fashion Awards in 2018). Naar verluidt is dit te danken aan de overleden koningin, die tijdens haar latere jaren de voorkeur gaf aan Essie’s neutrale kleur ‘ballet slippers’. Iedereen in de familie die voor een gedurfdere tint ging, werd al snel door de pers bestempeld met het label koninklijke rebellie.

Toen prinses Diana in 1994 in haar ‘wraakjurk’ naar de Serpentine Gallery ging, combineerde ze op memorabele wijze haar off-the-shoulder Christina Stambolian-ontwerp met rode nagels. Zoals Stambolian later zou schrijven: “Ze was duidelijk boos… Ze droeg felrood nagellak, wat we haar nog nooit eerder hadden zien doen. Ze zei: ‘Laten we boos zijn vanavond.'” Kate is natuurlijk geen koninklijke rebel, maar het is altijd leuk om te zien hoe ze uit haar comfortzone stapt, wat beauty betreft.

kate middleton paasmanicure
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK