prinses-amalia-schittert-in-dieprode-jan-taminiau-jurk-bij-bruiloft-jordaanse-kroonprins-256542
©Getty Images

Na de bruiloft van prinses Iman van afgelopen maart heeft Jordanië weer een grote royal wedding te vieren. Deze keer is het haar broer, kroonprins Hoessein, die in het huwelijksbootje stapt. Voor zijn bruiloft met de Saudische architect Rajwa Al Saif wordt groots uitgepakt, inclusief een gastenlijst met beroemdheden en royals. Onder hen bevindt zich het Nederlandse koningspaar én prinses Amalia, die voor de gelegenheid een koninklijke dieprode jurk van Jan Taminiau droeg.

Prinses Amalia in Jan Taminiau

Een verrassende keuze voor de prinses, aangezien Amalia nog niet eerder is gezien in een creatie van Jan Taminiau. Haar moeder daarentegen wel: de Nederlandse couturier behoort tot een van de favoriete ontwerpers van de koningin. Amalia koos  voor een organza jurk met fonkelend borduurwerk en mesh details, uitgevoerd in een dieprode kleur, wat eveneens een populaire stijlkeuze is van Máxima. Het mag duidelijk zijn: de kroonprinses gaat haar moeder steeds meer achterna op het gebied van mode.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Op Amalia’s hoofd prijkt een bijzonder diadeem, die samen met een collier en een broche de zogeheten ‘pauwenstaartparure’ vormt. De set werd in 1897 gemaakt voor koningin Wilhelmina, omdat zij het jaar daarop zou worden ingehuldigd. De juwelen bevatten onder meer robijnen uit de nalatenschap van koningin Sophie van Württemberg (de eerste echtgenote van koning Willem III).

Bruiloft prins Hoessein

Met haar jurk en diadeem zet Amalia een zeer koninklijke look neer, die uitermate geschikt is voor een groot evenement als een royal wedding. De bruiloft van de 28-jarige prins Hoessein, de eerste zoon van de Jordaanse koning Abdullah II en koningin Rania, en de 29-jarige Rajwa Al Saif vond donderdag plaats in de Jordaanse hoofdstad Amman. Onder de aanwezigen bevonden zich allerlei staatshoofden en leden van koninklijke families. Naast de Nederlandse delegatie waren onder anderen ook Britse royals aanwezig, zoals prins William en Kate Middleton.

Het Nederlandse koningspaar en prinses Amalia bij de bruiloft van prins Hoessein
©Getty Images