kristen-stewart-en-jennie-bezoeken-chanel-metiers-dart-show-in-tokio-256533
©JIJI PRESS PHOTO / MORIO TAGA

Nadat Chanel eind vorig jaar geschiedenis schreef met de Chanel Métiers D’Art-show in Dakar in Senegal, toont het modehuis dezelfde collectie nu in Japan. Wie uiteraard van de partij waren: ambassadeurs Kristen Stewart en Jennie (Blackpink).

Chanel Métiers D’Art show in Tokio

Het was Karl Lagerfeld die de Métiers D’Art-shows introduceerde. De reizende show toont ieder jaar een collectie in een andere stad ter wereld. Met Dakar als showlocatie was het in december voor het eerst dat een luxe modehuis een show organiseerde in Sub-Sahara-Afrika. Beroemdheden als Pharrel Williams en Naomi Campbell waren erbij en Nederlandse modellen Jill Kortleve en Rianne van Rompaey liepen mee in het spektakel waar ambacht werd gevierd. Niet gauw later werd aangekondigd dat dezelfde show herhaald wordt in Tokio, wat “de kracht van de nauwe banden met Japan bevestigt.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Kristen Stewart en Jennie

Dezelfde collectie of niet; de Chanel-show in Tokio trok opnieuw bekijks van beroemdheden. Zo kwam Kristen Stewart stijlvol voor de dag in een crèmekleurige tweed minirok en bijpassend jasje met gouden knopen. Deze droeg ze over een witte croptop zonder. Qua accessoires droeg de Amerikaanse actrice twee Chanel-kettingen om haar nek. De look maakte ze af met witte sokken in een paar blokhakken, rode oogschaduw en een warrige mullet.

Ook Jennie, bekend van de K-popgroep Blackpink, bezocht de show. Op de loper droeg de zangeres een korte capejurk die ze combineerde met een hoofdsieraad en kanten witte panty. Ook droeg ze een ketting, handschoenen en tas die versierd zijn met de Chanel-bloem: de camelia. Bij een bezoek aan de show bleef het niet voor Jennie; de zangeres trad ook op tijdens het evenement. Ze betoverde het publiek met haar eigen jazzy vertolking van de nummers Fly Me to the Moon en Killing Me Softly With His Song. Bekijk haar optreden hier.

kristen stewart Chanel show tokio
©EPA/FRANCK ROBICHON
jennie blackpink Chanel tokio
©JIJI PRESS PHOTO / MORIO TAGA