kate-middleton-omarmt-eighties-stijl-voor-prins-georges-eerste-bezoek-aan-wimbledon-216364
©Getty Images

Voor haar optredens in de Royal Box van Wimbledon dit jaar heeft de hertogin van Cambridge een beroep gedaan op haar zomergarderobe. Tijdens de kwartfinale bij de mannen koos Kate voor haar favoriete ontwerper Alessandra Rich. Ze droeg een azuurblauwe jurk met polkadots, om vervolgens in een citroenkleurig Roksanda-ontwerp Elena Rybakina’s historische overwinning bij de vrouwen bij te wonen. Voor haar laatste bezoek aan Wimbledon, samen met zoon prins George die zijn debuut op het toernooi maakt, zien we Kate Middleton wederom in een geslaagde look.

Kate Middleton in eighties look

Tijdens haar laatste uitstapje naar Wimbledon voor de finale van de mannen, houdt Kate het opnieuw klassiek. Zo maakt ze haar entree in een andere gestippelde creatie van Alessandra Rich, maar dan met een Chelsea-kraag en pofmouwen. Kate combineert het donkerblauwe eighties inspired ontwerp met haar favoriete juwelenset met blauwe saffieren.

Het is de zoveelste keer dat de hertogin haar toevlucht neemt tot de kitscherige print tijdens high-profile gelegenheden. Het is een verwijzing naar de typische stijl van prinses Diana, die de koningin van de jaren ’80-silhouetten was. Kate’s outfits zijn de royal in haar hoogtijdagen waardig. Neem bijvoorbeeld haar looks bij de herdenkingsdienst voor de hertog van Edinburgh in Westminster Abbey eerder dit jaar en tijdens de Royal Ascot in juni.

Kate Middleton in eighties-stijl bij Wimbledon
©Javier Garcia/Shutterstock

Prins George bij Wimbledon

Wie zaten er naast de hertogin in de Royal Box toen Nick Kyrgios en Novak Djokovic het tegen elkaar opnamen op het Centre Court? Zowel de hertog van Cambridge als prins George. Voor die laatstgenoemde betekende het zijn Wimbledon-debuut. Hoewel de achtjarige royal zich tijdens de Trooping of the Colour van dit jaar kalmer toonde dan prins Louis, lijkt hij duidelijk op de hertogin als het gaat om enthousiast supporterschap. Een heleboel gejuich, grimassen en van achter zijn handen toekijken tijdens bijzonder spannende momenten… Laat de memes maar komen.

Prins George en prins William bij Wimbledon 2022
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.