ook-tijdens-de-parade-had-kate-haar-handen-weer-vol-aan-prins-louis-213602

De festiviteiten rondom het platinum jubileum van The Queen zijn tot een einde gekomen. Het was een weekend vol koninklijke hoogtepunten, met onder meer de welbekende Trooping the Colour-parade, de balkonscène, de comeback van Harry en Meghan en de eerste verjaardag van Lilibet. Hoewel Meghan en Kate op hun stijlvolst voor de dag kwamen, en The Queen herself ook meerdere malen haar opwachting maakte, was het vooral de kleine prins Louis die met zijn gekke bekken het grote publiek entertainde. Eerst op het balkon van Buckingham Palace, later ook nog tijdens een verhit onderonsje met zijn moeder.

De gekke bekken van prins Louis

De vierjarige prins stal op het balkon al de harten van de Britten door zijn eigen vierjarige zelf te zijn. Zo hield hij onder meer zijn oren dicht toen de straaljagers overvlogen. Maar ook op zondag, de laatste dag van het vierdaagse feest, stak Louis zijn humeur niet onder stoelen of banken. En dat heeft zijn moeder Kate geweten.

De prins had overduidelijk geen zin in de zoveelste activiteit. Op videobeelden is te zien hoe hij tijdens de Platinum Pageant – de feestelijke optocht – zijn ongenoegen uit. Terwijl prins George en prinses Charlotte rustig wuivend op hun stoelen zitten, schopt hun kleine broertje flink wat stennis. Zo trekt prins Louis gekke bekken naar zijn moeder Kate, die naast hem zit, en legt hij geheel demonstratief zelfs zijn hand op haar mond – die de hertogin van Cambridge er vervolgens snel vanaf trekt.

De woordenwisseling tussen hem en zijn moeder bedaart hem ietwat, maar een lach kan er de hele parade niet meer vanaf. Met zijn handen boos over elkaar gevouwen neemt de prins weer – onderuitgezakt, dat dan wel – plaats in zijn stoel.

Vrijdag ging de kleine Louis al het hele internet over met zijn gekke bekken op het balkon van Buckingham Palace. Hoewel William en Kate het er maar druk mee hadden dit weekend, komen er vooral veel vermakelijke reacties op het misbehaviour van Louis. Zo vinden velen het vooral verfrissend dat een vierjarige prins in de eerste plaats een vierjarig kind is, in plaats van een prins.

Platinum jubileum The Queen

Het Verenigd Koninkrijk stond dit weekend volledig in het teken van het platinum jubileum van koningin Elizabeth. Vier dagen lang vierden de Britten dat The Queen al zeventig jaar op de troon zit. Donderdag 2 juni vond de welbekende Trooping the Colour-parade plaats, gevolgd door de beroemde balkonscène. Vrijdag stond de National Service of Thanksgiving in de St. Paul’s Cathedral op het programma, waar Harry en Meghan hun stijlvolle comeback maakten.

Op zaterdag 4 juni vervolgde het programma met een paardenrace en een live concert, al hoopten de meeste Britten vooral een glimp op te vangen van de eerste verjaardag van Lilibet, de dochter van prins Harry en Meghan. Die sneak peek kregen zij: het stel deelde dit weekend een nieuw portret van hun jongste dochter.

De vierdaagse festiviteiten eindigde zondag met de Platinum Pageant – oftewel, de parade – in Londen, waar prins Louis wederom de show stal. The Queen was maar beperkt aanwezig tijdens het feestweekend. Vanwege haar gezondheid moest ze meerdere activiteiten afzeggen.