kate-middleton-steelt-de-show-in-een-full-glam-look-tijdens-de-top-gun-maverick-premiere-212286
©ANP

Vergeet Maverick en Goose, Kate Middleton heeft de ultieme wingman tijdens de Londense première van Top Gun: Maverick: haar jurk van Roland Mouret. De royal steelt de show op de Britse première van de blockbuster-sequel, waarin Tom Cruise 36 jaar na dato zijn beroemdste rol opnieuw opneemt. Kate en haar man prins William vergezellen sterren zoals Cruise en Val Kilmer op de rode loper in Leicester Square.

Kate Middleton in full glam bij ‘Top Gun: Maverick’ première

Hoewel ze het gelukkigst is in haar jeans, Barbour-jassen en platte Penelope Chilvers-laarzen, weet Kate – zoals elke doorgewinterde royal – hoe ze de glamour kan opvoeren als de gelegenheid daarom vraagt. Op de première van No Time to Die afgelopen september was ze elke A-lister te slim af. Ze droeg een gouden Jenny Packham-jurk, versierd met genoeg pailletten om de Royal Albert Hall te verlichten.

Kate Middleton tijdens de Top Gun: Maverick première
©Getty Images

Bewustere modekeuzes

Voor de BAFTA’s van 2017 koos de hertogin een zwarte off-shoulder jurk met delicate bloemenversieringen van misschien wel haar favoriete luxemodehuis, Alexander McQueen. Twee jaar later voegde Kate ingetogen kapmouwtjes aan de jurk toe voor een gala in de National Portrait Gallery. Het was een intentieverklaring voor de royal, die steeds bewuster met haar modekeuzes omgaat.

Kate Middleton tijdens de No Time To Die première
©Getty Images
De hertog en hertogin - in een gouden Jenny Peckham-jurk - bij de première van No Time To Die in 2021.

Liefde voor ‘Top Gun’

Als voorzitter van de BAFTA’s heeft prins William een grote belangstelling voor film. Maar het zou kunnen dat de jaren ’80-klassieker Top Gun een speciaal plekje in het hart van de hertog heeft. Hij is per slot van rekening een getrainde piloot. William heeft drie jaar lang zoek- en reddingsmissies geleid vanaf RAF Valley op Anglesey toen hij en Kate daar als pasgetrouwden woonden. Daarvoor diende hij nog eens twee jaar als piloot bij de East Anglia Air Ambulance. Het is niet helemaal het vliegen van een straaljager op z’n kop, maar het is net zo indrukwekkend.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.