prinses-charlotte-is-jarig-kate-en-william-delen-lieve-nieuwe-portretten-210753
©De hertog en hertogin van Cambridge

Elk jaar voor de verjaardag van haar drie kinderen, deelt de hertogin van Cambridge traditiegetrouw een lief, nieuw portret dat ze zelf heeft gemaakt. Om de vierde verjaardag van prins Louis op 23 april te vieren, hebben Kate en William vier vrolijke foto’s vrijgegeven van hun jongste kind met een brede grijns op zijn gezicht. Minder dan twee weken later wordt opnieuw feest gevierd in huize Cambridge. Dit keer ter gelegenheid van de zevende verjaardag van prinses Charlotte op 2 mei.

Prinses Charlotte op de foto voor haar zevende verjaardag

De hertog en hertogin delen drie nieuwe portretten van hun dochter. We zien prinses Charlotte zittend in een veld vol blauwe boshyacinten, die stralend in de camera kijkt. Ze draagt een korenbloemblauwe kabeltrui over een blouse met kraag. Op een van de foto’s, die Kate in het weekend in Norfolk heeft genomen, knuffelt Charlotte de hond van de familie Cambridge. Het is een zwarte spaniël, een geschenk van de broer van de hertogin, James Middleton.

Portretten van Kate

De hertogin is een fervent fotografe en beschermvrouwe van de National Portrait Gallery. Ze lanceerde vorig jaar haar ‘Hold Still’ initiatief om een hartverwarmend portret van het land in lockdown vast te leggen. Ter gelegenheid van haar eigen verjaardag dit jaar – ze werd op 9 januari 40 – heeft Kate de hulp ingeroepen van Vogue-fotograaf Paolo Roversi voor een serie formele portretten.

De foto’s zijn genomen in Kew Gardens en worden momenteel in het Verenigd Koninkrijk tentoongesteld. Dat gebeurt op plaatsen die Kate nauw aan het hart liggen. St James the Less Church in de buurt van haar ouderlijk huis in Pangbourne, Berkshire; in het Wardlaw Museum van de University of St Andrew’s, waar zij en William elkaar voor het eerst ontmoetten; en in het kunstcentrum Oriel Môn op het eiland Anglesey in Wales, waar de hertog en hertogin woonden toen ze net getrouwd waren.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.