de-chicste-schoenen-uit-de-collectie-van-kate-middleton-209068
©Getty Images

De schoenen van Kate Middleton worden niet afgebeeld op de prachtige verjaardagsportretten die modefotograaf Paolo Roversi maakte toen de hertogin 40 jaar werd, maar het is zeer aannemelijk dat ze haar custom made Alexander McQueen baljurken combineert met Gianvito Rossu 105 pumps. Deze klassieke point-toe schoenen met elegante hakken zijn de ‘altijd goed schoenen’ van Kate, al schroomt ze ook niet om op een paar plateau pumps ten tonele te verschijnen.

De chicste schoenen van Kate Middleton 

Kate Middleton
©LK Bennet schoenen in 2011. Samir Hussein/GettyImages

Neem bijvoorbeeld de nude LK Bennet sledge heels. Kate draagt ze voor het eerst tijdens haar eerste officiële tour in Canada in 2011. Ze is in het begin van haar ‘Royal carrière’ net zo trouw aan deze schoenen als aan haar krultang, al kon ze net wat makkelijker afscheid nemen van de LK Bennet’s dan van de krultang. In de loop der jaren ruilt ze de hoogglans slip-ons die overal bij passen in voor elegantere, suède exemplaren.

©Gianvito Rossi pumps tijdens Kerst in 2019. Rooke/Shutterstock

Naast de signature hakken van Gianvito Rossi die Kate in verschillende hoogtes en kleuren bezit, is de hertogin fan van Jimmy Choo Romy pumps. Zo heeft ze ook een kek paar met glitters. Verder in haar collectie elegante Prada’s en Manolo Blahnik’s. Emmy London’s lage blokhakken zijn Kate’s meest recente favorieten en ook Rupert Sanderson voorziet haar van heel wat event-friendly exemplaren.

Kate en William
©Manolo Blahnik’s forest-green BB pumps. Pool/Samir Hussein/GettyImages

Als het op laarzen aankomt, zien we de outdoor kant van de Hertogin. Als die-hard Penelope Chilvers fan –  ze kocht zelfs een paar voor dochter prinses Charlotte – en natuurliefhebber kiest Kate graag de lange, leren bruine laars voor bij haar chique, outdoor goed. Deze bruine laarzen komen alleen publiekelijk tevoorschijn als Kate acte de présence moet geven bij een wat meer rustiek, koninklijk event.

Recentelijk zagen we Kate een beetje ploeteren met de over-the-knee laars trend. Ze draagt suède exemplaren van Ralf Lauren en Saint Laurent die er chic uitzien onder haar geliefde midi-jurken. Toch passen laarzen met een voorzichtige hak beter bij de elegante stijl die ze in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

Kate Middleton
©Kate in een Barbara Casasola jurk en Jimmy Choo Romy pumps, in 2019. Tim Rooke/Shutterstock

Kate’s sneakercollectie is vooral tijdloos. Een paar Nike Vapormax runners laten haar ‘street’ kant zien. De M&S Ribbon trainers doen het prima, maar Kate kiest liever voor de veilige Superga en Veja sneakers. Deze betaalbare, witte gymschoenen laten zien dat de moeder van drie zich bewust is van de boodschap die ze afgeeft met haar outfits.

Kate sneakers
©Supergas in Battersea, 2020. Shutterstock

Ook de sleehakken verdwijnen niet uit Kate’s schoenencollectie. Door een langdurige relatie met Castañer zijn een paar mooie espadrilles met hakken nooit ver weg. Ze is niet de enige beroemdheid in de Castañer fanclub: Grace Kelly en Lauren Bacall droegen de jute zolen graag en ook Alexa Chung en Penélope Cruz zijn fan.

Kate fashion
©Ralph Lauren suede boots onder Kate’s McQueen jas in 2020. Samir Hussein/GettyImages

Welke schoenen wij graag zien in Kate’s collectie? Meer van de ballerina’s die ze droeg als twintiger. Terwijl Kate een voorliefde heeft voor French Sole flats, zouden Repetto’s tijdloze flatjes – veel gedragen door Brigitte Bardot en Kate Moss – haar ook prachtig staan. Bijvoorbeeld onder een skinny jeans.

Queen Elizabeth
©De hertogin en haar Castañers in 2019. WPA Pool/GettyImages