kate-middleton-straalt-in-turquoise-jurk-bij-de-uitreiking-van-de-queen-elizabeth-award-211142
©ANP

Als iemand perfect is om een modeprijs uit te reiken, dan is het de hertogin van Cambridge wel. Kate Middleton heeft de eer gekregen om de Queen Elizabeth II Award For British Design te overhandigen aan opkomend modetalent Saul Nash. Dat doet de Britse royal uiteraard in stijl, om precies te zijn in een turquoise jurk waarin ze straalt als nooit tevoren.

Kate Middleton reikt modeprijs uit in turquoise jurk

Naast trendkleuren als hot pink en kobaltblauw is de hertogin nu te zien in een heel andere tint. Zo draagt Kate een turquoise jurk met ceintuur van de Canadese ontwerper Edeline Lee. Ze combineert het elegante ontwerp met een paar opvallende gouden oorbellen van Nadia Irena, bijpassende smaragdgroene hakken en een clutch van Emmy London. Een passende outfit voor de gelegenheid.

Kate Middleton tijdens de uitreiking van de Queen Elizabeth Award
©Tim Rooke/ANP

De hertogin van Cambridge is aanwezig in het Londense Design Museum om de Queen Elizabeth II Award uit te reiken aan een opkomende ontwerper voor Brits design. De jaarlijkse prijs, die voor het eerst werd uitgereikt in 2018 (met de koningin op de eerste rij), erkent ontwerpers voor hun uitzonderlijke talent en originaliteit, maar ook voor hun inzet voor de gemeenschap. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder anderen Richard Quinn, Bethany Williams en Priya Ahluwalia.

Saul Nash wint de Queen Elizabeth II Award

Dit jaar gaat de prijs dus naar ontwerper Saul Nash, die vorige week nog de prestigieuze International Woolmark Prize won. Daarmee bewijst de 29-jarige ontwerper hét aanstormende modetalent van dit moment te zijn. Nash staat bekend om zijn bijzondere ontwerpen die de wereld van dans doet samensmelten met sportkleding. Daarbij maakt hij gebruik van duurzame materialen, zoals gecertificeerd katoen, merinowol en deadstock. Hij is zelf ook bewegingsregisseur en choreograaf.

Kate Middleton reikt de Queen Elizabeth Award uit aan Saul Nash
©ANP
De hertogin van Cambridge reikt de Queen Elizabeth II Award uit aan opkomend modetalent Saul Nash.