koningin-elizabeth-krijgt-eigen-barbie-ter-ere-van-haar-96ste-verjaardag-210222
©ANP

Vandaag bereikt koningin Elizabeth de ongelooflijke leeftijd van 96 jaar. Ter ere van deze speciale dag en haar platinum jubileum (het vieren van een historische 70 jaar op de troon) krijgt de Britse monarch een wel heel bijzonder cadeau. Zo wordt ze geëerd met een Barbie, gemaakt naar haar gelijkenis. De Queen zoals je haar nog nooit gezien hebt.

Koningin Elizabeth krijgt haar eigen Barbie

De Barbie van koningin Elizabeth is geïnspireerd op een van haar meest iconische looks. De pop draagt een elegante ivoorkleurige jurk en een blauwe sjerp met versieringen. Natuurlijk prijkt er ook een koninklijke tiara op het hoofd, die gebaseerd is op Queen Mary’s Fringe Tiara, die koningin Elizabeth droeg tijdens haar huwelijk met prins Philip in 1947.

De Barbie van koningin Elizabeth
©Mattel

De bijzondere Barbie is onderdeel van de Barbie Tribute-serie, die vorig jaar lanceerde ter ere van iconische vrouwen. De collectie trapte af met een pop van actrice Lucille Ball, en nu is het de beurt aan de Queen. De koningin Elizabeth Barbie is vanaf vandaag verkrijgbaar, onder meer bij speelgoedgigant en Barbie-oprichter Mattel.

De Barbie van koningin Elizabeth
©Mattel

Portret voor 96ste verjaardag

De 96ste verjaardag van koningin Elizabeth wordt niet alleen gevierd met een Barbie; ook deelt Buckingham Palace een nieuw portret van de Queen. Daarop staat de monarch tussen twee van haar witte pony’s – Bybeck Katie en Bybeck Nightingale genaamd – op het terrein van Windsor Castle. Ze draagt een donkergroene jas in een tint die lijkt op de officiële livrei van haar man prins Philip, die vorig jaar overleed.

De foto is genomen door Henry Dallal, een bekende paardenfotograaf, in opdracht van de Royal Windsor Horse Show. De koningin is beschermvrouwe en fervent toeschouwer van het jaarlijkse sportevenement, dat elk jaar in mei of juni plaatsvindt. Het is een toepasselijk portret voor de vorstin, die een grote liefde voor paarden heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)