koningin-letizia-draagt-de-perfecte-zomerschoen-tijdens-een-vakantie-op-mallorca-219151
©Getty Images

Zelfs royals hebben vakantie nodig. Gisteren werd koningin Letizia van Spanje gespot tijdens een wandeling door Palma de Mallorca, Spanje. Daarvoor nam ze haar hele familie mee op sleeptouw, inclusief haar echtgenoot koning Felipe VI en hun twee tienerdochters kroonprinses Leonor en prinses Sofia. Koningin Letizia, die altijd een gepolijst gevoel voor stijl heeft, scoort met haar off-duty stijl dankzij een nieuwe koninklijke zomerschoen (hint: het is ook een favoriet van Kate Middleton). Ook vond ze dé perfecte shorts voor dit seizoen.

Koningin Letizia draagt de perfecte zomerschoen

Koningin Letizia’s versie van de casual zomerschoen? Een paar frisse witte espadrilles met jute zolen. Het is een natuurlijke keuze voor de Spaanse royal, aangezien espadrilles oorspronkelijk uit haar land komen. Het comfortabele schoeisel is ook favoriet bij collega-royals. Zo zien we de schoenen regelmatig aan de voeten van hertogin Kate, die vaak de voorkeur geeft aan espadrilles met sleehakken van merken zoals Castañer en LK Bennett.

Ook de rest van Letizia’s look is perfect voor een stijlvolle vakantiedag. Neem bijvoorbeeld de gestreepte shorts met riemdetail, afkomstig van het high street-merk Pimkie. Het zomerse mode-item zorgt precies voor de juiste balans tussen comfortabel en netjes. De Spaanse royal kiest ervoor om de shorts op te leuken met een wit overhemd met knoopsluiting en een shopper van het modelabel Feel Mallorca.

Vakantie-chic

Het hele ensemble is eigenlijk waar het bij een idyllische zomerstijl allemaal om draait: er fashion-forward uitzien terwijl je nonchalante stukken draagt die je niet laten omkomen van de hitte. Het helpt dat koningin Letizia een aangeboren talent heeft om er altijd onberispelijk gekleed uit te zien, zelfs als ze op sightseeing gaat. It’s just the royal way!

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.