koningin-letizia-en-haar-dochters-geven-de-ultieme-wedding-guest-inspiratie-in-kleurrijke-looks-217803
©ANP

Als het om stijlvolle royals gaat, weten we allang dat we niet alleen meer naar ons eigen koningshuis en dat van onze overzeese buren moeten kijken. Ook de Spaanse koningin Letizia en haar dochters maken regelmatig furore in spraakmakende looks. Zo ook deze week, tijdens de viering van Saint James’ Day in de kathedraal van Santiago de Compostela. De dresscode? Kleurrijke cocktailjurken, die stuk voor stuk perfect zijn om naar een zomerbruiloft te dragen.

Koningin Letizia en haar dochters in kleurrijke looks

Waar de Spaanse prinsessen begin deze maand al hoge ogen gooiden tijdens de Girona Awards, weten ze nu opnieuw de tongen van het modepubliek los te maken. Zo stralen prinses Leonor en prinses Sofia in vrolijke gelegenheidskleding, Leonor in een hot pink met rode jurk met ruches van het modemerk Cayro (waarmee ze laat zien dat Barbiecore ook de Spaanse royals heeft bereikt) en Sofia in een lichtblauw ontwerp met driekwartsmouwen van het Spaanse label Bruna.

En koningin Letizia? Die gaat voor die andere trendkleur van de zomer: tangerine. We zien de echtgenote van koning Felipe in een feloranje midi-jurk van het modehuis Vogana. Ze combineert de felgekleurde creatie met bruine suède hakken en een tas van Carolina Herrera in dezelfde tint.

Wedding guest-inspiratie

Dat de kleurrijke looks van de Spaanse royal family ultiem feestelijk zijn, bestaat geen twijfel over. Letizia en haar dochters zouden dan ook net zo goed (VIP-)gasten op een bruiloft kunnen zijn. Al helemaal in deze zomer, waarin alles draait om dopamine dressing met knalroze en feloranje als de meest geliefde kleuren. Wedding season is nog altijd in volle gang, dus kijk vooral af bij de Spaanse royals voor de nodige outfitinspiratie.

Koningin Letizia en haar dochters in kleurrijke looks
©ANP