spaanse-prinsessen-leonor-en-sofia-stralen-naast-moeder-letizia-in-chique-avondlooks-216134
©ANP

Als we het over royal stijl hebben, kijken we al gauw naar Kate Middleton of onze eigen koningin Máxima en de prinsessen (die zeker ones to watch zijn op modegebied). Toch dwaalt onze aandacht zo nu en dan af naar andere koningshuizen. Neem bijvoorbeeld de Spaanse royals – niet alleen koningin Letizia, maar ook prinsessen Leonor en Sofia weten oogverblindende looks neer te zetten.

Prinsessen Leonor en Sofia op chic

Begin deze week vond de prijsuitreiking van de Girona Awards plaats in Barcelona. De avond werd georganiseerd door de stichting Prinses van Girona, die zich inzet voor jonge, getalenteerde mensen en hen steunt in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Omdat Leonor de titel Prinses van Girona draagt en erevoorzitter van de stichting is, was zij en de rest van het Spaanse koninklijke gezin aanwezig. Uiteraard niet zonder te verschijnen in stijlvolle looks.

Hoewel normaal gesproken alle ogen gericht zijn op koningin Letizia, verplaatsen de schijnwerpers zich nu naar haar dochters, prinsessen Leonor en Sofia. Voor de gelegenheid draagt Leonor een lichtblauwe off-shoulder midi-jurk van het Spaanse modelabel MIPHAI. De kroonprinses combineert de flatterende creatie met hakken van Carolina Herrera en oorbellen gemaakt van topaas en diamanten.

Zowel Leonor als haar jongere zus Sofia zijn gekleed in merken van Spaanse bodem. Zo kiest de jongste prinses voor een wit ensemble van een ander Spaans label, Bruna. De set bestaat uit een wijde pantalon en top met korte mouwen en een langere cape-achtige achterkant.

In de voetsporen van moeder Letizia

De prinsessen mogen er dan stralend uitzien, ook de look van hun moeder Letizia stelt allesbehalve teleur. De Spaanse koningin draagt op haar beurt een donkerblauwe, asymmetrische midi-jurk van Bouret. De jurk heeft een bijzonder, stijlvol detail dat direct in het oog springt: de halslijn bestaat namelijk uit een koord van strass-steentjes. Een typische look voor Letizia, die immer elegant voor de dag komt. Het mag duidelijk zijn dat haar dochters in haar voetsporen treden – in ieder geval op stijlgebied.

Koningin Letizia en prinsessen Leonor en Sofia tijdens de Girona Awards
©ANP