koningin-maxima-draagt-opnieuw-dromerige-jan-taminiau-jurk-voor-nieuwe-staatsieportretten-274655
©RVD/Anton Corbijn

Vandaag zijn nieuwe staatsieportretten van koningin Máxima en koning Willem-Alexander vrijgegeven. Dit ter gelegenheid van het tienjarige regeringsjubileum van de koning. De royals werden begin september vastgelegd door fotograaf Anton Corbijn. Voor de gelegenheid droeg Máxima een jurk die nog fris in ons geheugen zit; het poederroze exemplaar van Jan Taminiau droeg ze namelijk een paar maanden geleden ook.

Nieuwe staatsieportretten koningin Máxima en koning Willem-Alexander

Het is dit jaar alweer tien(!) jaar geleden dat koningin Beatrix het stokje overdroeg aan haar oudste zoon, destijds kroonprins Willem-Alexander. Gedurende dit jubileumjaar werd er op verschillende manieren stilgestaan bij deze mijlpaal. Zo blikte de koning terug in een podcast op de afgelopen tien jaar. En hij nodigde honderd inwoners van het koninkrijk uit voor een lunch. Zelfs Koningsdag stond in het teken van het jubileum. De dag werd namelijk gevierd in Rotterdam, ofwel 010.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Uiteraard konden nieuwe staatsieportretten niet ontbreken aan de viering van tien jaar koningschap. En dus poseerden koningin Máxima en koning Willem Alexander in de Galerijzaal van Paleis Noordeinde voor de lens van Anton Corbijn. Op de foto’s zien we dat de koningin een jurk draagt die we al eerder hebben gezien: haar poederroze jurk van de Nederlandse couturier Jan Taminiau. De romantische jurk is bezaaid met borduursels en ruches aan de onderkant. Nu zijn we wel van de koningin gewend dat ze haar looks graag meerdere malen draagt. Toch is het nog niet lang geleden dat we de royal in de dromerige jurk zagen. Tijdens een staatsbanket in België, afgelopen juni, droeg Máxima de jurk ook.

Qua juwelen draagt de koningin volgens royaltywatcher Josine Droogendijk het grootste diadeem uit de juwelenkluis: het zogenoemde Stuartdiadeem. Wel laat ze dit keer de imposante Stuartdiamant van bijna 40 karaat weg. Bekijk de staatsieportretten van koningin Máxima en koning Willem-Alexander hieronder.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)