maxima-draagt-verbluffende-poederroze-avondjurk-van-jan-taminiau-tijdens-staatsbanket-in-belgie-258721
©ANP

Van een koninklijke bruiloft in Jordanië naar Brazilië voor een VN-bezoek, tussendoor even thuis in Nederland en dan weer door naar België: het is een drukke maand voor koningin Máxima. Samen met koning Willem-Alexander brengt de koningin momenteel een driedaags staatsbezoek aan onze zuiderburen, met traditiegetrouw een staatsbanket op de eerste avond. Voor de gelegenheid hulde Máxima zich in een romantische galalook: een poederroze couturecreatie met ruches van Jan Taminiau.

Máxima bij staatsbanket België

Het staatsbanket vond plaats in het Kasteel van Laken in Brussel, waar het koningspaar een bijzonder gepolijste entree maakte. Vooral Máxima wist alle ogen op zich gericht te krijgen door in een verbluffende avondjurk te verschijnen. Na haar uitstapje naar de dark glamour-esthetiek van vorige week tijdens een diner in het Koninklijk Paleis op de Dam, besloot Máxima het voor het staatsbanket in België over een andere boeg te gooien.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zo zagen we de koningin in een romantische poederroze jurk bezaaid met borduursels en ruches aan de onderkant, een ontwerp van de Nederlandse couturier Jan Taminiau. Het is de zoveelste keer dat Máxima een van zijn creaties draagt en er oogverblindend uitziet. (Wie kan haar koningsblauwe inauguratiejurk of de roze sari versierd met weelderige bloemen ooit vergeten?) Ze maakte haar regal look af met metallic plateauhakken van Aquazzura en een roze satijnen clutch van VBH.

Grootste diadeem

Zoals te verwachten van een staatsbanket was er een overvloed aan juwelen. Máxima droeg diamanten oorhangers die ooit van koningin Wilhelmina zijn geweest, de Stuart-ketting en – een avond als deze is immers niet compleet zonder tiara – het befaamde Stuart-diadeem, het grootste diadeem uit de koninklijke kluis die in het verleden al meerdere malen op het hoofd van de koningin prijkte. Deze keer droeg ze het kroonjuweel echter wel zonder de bekende zeegroene Stuart-diamant. De steen die nu bovenaan te zien is, zit bij de originele versie aan de zijkant.

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander tijdens het staatsbanket in België
©ANP
Het Stuart-diadeem van Máxima
©ANP