koningin-maxima-gaat-voor-dark-glamour-in-fonkelende-claes-iversen-look-258159
©ANP

Na haar VN-bezoek aan Brazilië vorige week zit koningin Máxima niet stil. Woensdagavond ontving ze samen met koning Willem-Alexander het Corps Diplomatique voor een galadiner in het Koninklijk Paleis. Zo goed als de koningin zich off duty kan kleden, zo makkelijk weet ze ook tijdens officiële gelegenheden alle ogen op zich gericht te krijgen. In plaats van te kiezen voor een kleurrijke galalook, heeft Máxima nu een compleet andere esthetiek omarmd – eentje die we niet anders kunnen omschrijven dan dark glamour.

Koningin Máxima omarmt ‘dark glamour’

Koningin Máxima verscheen bij het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam in een look die niet voor de hand ligt tijdens warme zomerdagen als deze. (Op dat gebied lijken Máxima en Victoria Beckham iets gemeen te hebben.) Geen zachte tinten of felle kleuren, zoals we van de koningin gewend zijn, maar een donkerder ensemble. Het nachtblauwe met goudkleurige off-shoulderontwerp gemaakt van zijde, kant en fonkelende pailletten is een creatie van een van Máxima’s favoriete ontwerpers: Claes Iversen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

We hebben een deel van de look eerder gezien, en wel tijdens Prinsjesdag in 2016. Toen combineerde de koningin de wijd uitlopende rok met een blauwe blouse en een grote raffia hoed. Door de donkerblauwe pailletten van de rok nu door te laten lopen in een elegante top, ontstaat er een nieuwe look die een compleet ander gevoel creëert – al helemaal door Máxima’s keuze voor bijpassende donkere make-up. Zo zien we de koningin met een donkerblauwe smokey eye, gecombineerd met een frambozenrode lip.

Het resultaat? Dark glamour, dus – een stijl die we nog niet vaak bij Máxima hebben gespot, maar die ze uiteraard weer volledig eigen weet te maken.

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander bij het galadiner met het Corps Diplomatique
©Getty Images