maxima-is-een-verschijning-in-rode-off-shoulderjurk-met-pofmouwen-van-claes-iversen-249709
©ANP

Koningin Máxima heeft tijdens het staatsbezoek van Frankrijk aan Nederland haar status als de stijlvolste lady in red wederom bevestigd. Zo schoof de koningin in een rode off-shoulderjurk met gigantische pofmouwen aan bij het staatsbanket, dat dinsdagavond plaatsvond in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. De sierlijke creatie waarin Máxima de nodige hoofden deed omdraaien is een ontwerp van de Deens-Nederlandse couturier Claes Iversen.

Máxima in Claes Iversen

De Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte zijn momenteel in Nederland voor een tweedaags staatsbezoek. Traditiegetrouw werd in de avond op de eerste dag een staatsbanket georganiseerd, waar Máxima alle ogen op zich wist te richten. De koningin was gehuld in een felrode off-shoulderjurk met lange pofmouwen van Claes Iversen. Ze combineerde het ontwerp met een rode satijnen clutch van Valentino en een antieke diadeem met parels, dat oorspronkelijk toebehoorde aan koningin Wilhemina.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De look wordt door Iversen zelf omschreven als ‘princess amore‘ en zagen we voor het eerst op de catwalk tijdens Amsterdam Fashion Week in september vorig jaar. De ontwerper heeft de jurk eigenhandig in elkaar gezet, zo is te lezen op het Instagram-account van het modehuis. ‘Claes maakt altijd één jurk per collectie zelf. Uit deze collectie koos hij deze jurk. Met hulp en steun van het team’, staat onder de post waarin we de schetsen van het ontwerp zien.

Lady in red

Dat Máxima voor rood kiest, is geen verrassing. De koningin heeft haar voorliefde voor de kleur namelijk verscheidene keren laten blijken. Zo verscheen ze vorige maand nog in een monochrome rode look, bestaande uit een midi-jurk van Massimo Dutti, een paar kniehoge laarzen van Gianvito Rossi en een handtas van Delvaux. Ook spotten we Máxima vaak in de bordeauxrode Valentino-cape, weten we dat haar favoriete skipak rood is en zijn een aantal van haar beste looks aller tijden vervaardigd in de levendige tint. Kortom, voor ons is de koningin ongetwijfeld de ultieme lady in red.

Máxima en Willem-Alexander tijdens het staatsbezoek van Frankrijk aan Nederland
©ANP