koningin-maxima-toont-de-kracht-van-de-chique-midirok-in-brazilie-257147
©Getty Images

Na het spektakel van een bruiloft van prins Hoessein in Jordanië heeft koningin Máxima haar fonkelende garderobe en tiara’s ingeruild voor een meer sophisticated stijl. Dat deed de koningin voor een bezoek aan Brazilië, waar ze de afgelopen vier dagen verbleef vanwege haar functie bij de VN. Voor de gelegenheid pakte Máxima niet alleen stijlvolle pakken in, maar ook een van haar signature looks met in de hoofdrol de chique midirok.

Koningin Máxima in chique midirok

Op de vierde en laatste dag van het VN-bezoek aan Brazilië droeg de koningin een midirok die we nog niet eerder hebben gezien. Het betreft een jacquard exemplaar met een geometrische print en brede bijpassende ceintuur, een ontwerp van Natan. Máxima combineerde de elegante midirok met een crèmekleurige blouse en muiltjes met open teen in dezelfde tint, tevens afkomstig van haar favoriete Belgische modehuis. De koningin is nogal fan van de schoenen, aangezien ze het ontwerp in maar liefst drie kleuren heeft: naast crème ook in het wit (zoals te zien was op Koningsdag) en in het zalmroze, die ze ook meebracht naar Brazilië (zie hieronder).

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Een volledige look is nooit af zonder tas, weet ook Máxima. Waar de koningin eerder tijdens haar bezoek voor een statement shopper van Dior koos (de beroemde Book Tote, ook zeer geliefd bij A-listers als Jennifer Lopez), verscheen ze nu met een subtieler exemplaar. Zo zagen we in haar hand een wit tasje uit de huidige collectie van Marina Raphaël dat ons bekend voorkomt. Het ontwerp werd namelijk al eens eerder gedragen door een van haar dochters, prinses Ariane, tijdens het Koningsdagconcert dit jaar.

Kleurrijk met strepen

De chique jacquard rok was niet de enige midirok van Natan die Máxima meenam naar Brazilië. Een paar dagen eerder zagen we de koningin namelijk ook al in een uitlopend, kleurrijk model met horizontale strepen van het Belgische modehuis. Ze droeg de zomerse rok met een oudroze blouse en de eerder genoemde zalmroze hakken van Natan. Het geheel was speels en vrolijk, maar zonder in te leveren op de tijdloze elegantie die we van onze koningin gewend zijn.

Met haar recente looks bewijst Máxima: never change a winning team. Het winnende team in dit geval? De chique midirok gecombineerd met een elegante blouse. Daarmee ga je nooit de mist in.

Máxima draagt een gestreepte rok in Brazilië
©Getty Images