jennifer-lopez-is-fan-van-de-dior-book-tote-tas-en-wij-nu-ook-219449

Er is in ieder geval één tas in de tassencollectie van Jennifer Lopez – vol Birkin’s en Gucci’s – die wij ook willen: de Dior tote. Het luxe mode-item werd in 1967 ontworpen door Marc Bohan en past bij iedere gelegenheid. Wat maakt de Dior Book-tote bag nou zo’n musthave tas? Wij vertellen je alles over het iconische item dat is uitgegroeid tot een waar statement.

Jennifer Lopez loves Dior tote 

Laat het aan de Love don’t cost a thing-zangeres over om de Dior Book-tote tas weer in het vizier te brengen. Of Lopez nu op stap gaat tijdens haar huwelijksreis of een bezoekje brengt aan de sportschool: ze draagt er eentje. Kijk maar, de foto’s liegen niet: J.Lo is groot fan van het iconische Dior-item.

©ANP

Instant hit 

Praktisch, stijlvol en veelzijdig zijn slechts een aantal woorden die de Dior Book-tote omschrijven. De tas werd destijds door Maria Grazia Chiuri, creatief directeur van Christian Dior, geïntroduceerd en is uitgegroeid tot een waar icoon voor de kenmerkende Dior-stijl. Hoewel het modehuis tijdens de Dior lente/zomer 2018-show slechts drie varianten van de tas liet zien, waren ze een instant hit onder celebrities en influencers.  En dat terwijl de originele schetsen precies 50 jaar geleden al gemaakt zijn door Marc Bohan.

©Foto: Yannis Vlamos / Indigital.tv

Dior Book-tote anno 2022

De Dior Book-tote is inmiddels uitgegroeid tot modestatement. Wie de tas aan wil schaffen heeft geluk. De keuze – van ontwerp tot grootte – is namelijk enorm. Op dit moment zijn ze de jongste iconische tassen van het modehuis en verkrijgbaar in vier maten: mini, small, medium en large (een middelgrote à la J.Lo kost 2.700,00 euro). Ook is het mogelijk om de signature Dior Book-tote naar jouw smaak te personaliseren. Zo heeft ook Jennifer Lopez het delicate borduurwerk naar eigen stijl bewerkt. Tijdens haar huwelijksreis droeg Lopez een gepersonaliseerde Dior tote bag waar in plaats van Christian Dior haar bijnaam J.Lo op geborduurd staat.

©Foto: Yannis Vlamos / Indigital.tv