alle-plekken-waar-jennifer-lopez-en-ben-affleck-zijn-geweest-op-hun-huwelijksreis-in-parijs-217749
©Getty Images

Heb je het nog niet gehoord? Jennifer Lopez en Ben Affleck zijn op huwelijksreis in Parijs. Ze dartelen rond het Louvre! Varen over de Seine! Wandelen arm in arm door de Jardins des Champs-Elysées! En, dankzij hun gigantische fototoestellen, leggen fotografen alles van de reis vast.

De hele Parijse liefdesreis zorgt voor tabloidcontent (zoals de streetstylelooks van J.Lo en de memes van een slapende Ben op een boot). Maar het levert ook iets anders op: reistips. Parijs wordt tenslotte de stad van de liefde genoemd. Wie beter dan deze verliefde honeymooners – herenigd na bijna twee decennia uit elkaar te zijn geweest – laten zien hoe je precies kunt genieten van de romantische kant van de Franse hoofdstad?

De hotels en restaurants waar Jennifer Lopez en Ben Affleck zijn gespot in Parijs

Hôtel de Crillon

De twee zijn ondergebracht in het Hôtel de Crillon, pal aan de Place de la Concorde. Het legendarische neoklassieke pand dateert uit de 18de eeuw. Koning Lodewijk XV vroeg architect Ange-Jacques Gabriel om twee paleizen te bouwen op een paar blokken afstand van de Seine. Het westelijke gebouw heeft vele levens gehad: Benjamin Franklin tekende er een verdrag met de Franse regering dat de Onafhankelijkheidsverklaring erkende, koning Lodewijk XVI en koningin Marie Antoinette verschansten zich er voordat ze tijdens de Franse Revolutie werden geguillotineerd, en, nadat het in 1901 officieel een hotel werd, verbleef de voormalige Amerikaanse president Woodrow Wilson er toen hij in de stad was om het Verdrag van Versailles te ondertekenen.

Nu wordt het beheerd door Rosewood Hotels & Resorts en staat het bekend als een van de meest vooraanstaande vijfsterrenhotels in Parijs, met zijn vergulde Bar Les Ambassadeurs en Grands Appartements ontworpen door wijlen Karl Lagerfeld.

Loulou

Verscholen in het Musée des Arts Décoratifs ligt Loulou, genoemd naar Saint Laurents favoriete muze Loulou de la Falaise. In de zomer is het uitgestrekte terras op de Jardin du Carrousel de place to be, zoals Lopez en Affleck bewezen toen ze vorige week langskwamen. Bestel de truffelpizza en geniet van het uitzicht op de Eiffeltoren, die ’s nachts elk uur schittert. (Een extra bonus voor als je toevallig op doorreis bent naar St. Tropez: ze hebben een tweede locatie in Ramatuelle.)

Girafe

Naar verluidt vierden Lopez en Affleck haar 53ste verjaardag in dit door Joseph Dirand ontworpen restaurant. Girafe is ingericht met crèmekleurige bankjes, een marmeren bar en groene planten. Het staat bekend om zijn schelpdieren en biedt een van de beste uitzichten op de Eiffeltoren.

Plénitude

Lopez en Affleck werden gespot tijdens een diner in Plénitude, het fine-dining restaurant van chef-kok Arnaud Donckele in het Cheval Blanc dat dit jaar een Michelinster kreeg. De tasting menu’s van het restaurant, die met de seizoenen veranderen, hebben al lovende kritieken gekregen sinds het restaurant vorig jaar herfst zijn deuren opende.

Matignon