oranje-boven-koningin-maxima-gaat-van-top-tot-teen-in-chic-oranje-255734
©ANP

Koningin Máxima is een groot liefhebber van kleur, en is niet bang om zich van top tot teen in een felle tint te hullen. Denk maar aan de appeltjesgroene look van de koningin op Koningsdag. Of de volledig rode outfit waarmee ze onlangs indruk maakte. Het moge duidelijk zijn: monochroom is haar favoriete stylinghack. Dat bewees Máxima afgelopen week opnieuw, toen ze tijdens een werkbezoek voor een compleet oranje look koos.

Koningin Máxima in oranje look

Op dinsdagmiddag woonde Máxima een bijeenkomst van Méér Muziek in de Klas bij in haar woonplaats Den Haag. De koningin zet zich sinds 2011 in voor het initiatief dat meer muziekonderwijs op Nederlandse scholen aanmoedigt. Twaalf jaar later zijn er daadwerkelijk meer scholen die dit aanbieden, waardoor het initiatief zijn doelen verbreedt. Naast muziek maken komt er meer aandacht voor andere vormen van kunst en cultuur in de klas, zoals koken, verven en acteren.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Om die positieve boodschap over te brengen, koos koningin Máxima tactisch voor een zomerse, chique, volledig oranje look – afkomstig van haar favoriete modehuis Natan. De royal droeg een blouse met wijde mouwen, strikdetail en aangerimpelde halslijn, gecombineerd met een wijde pantalon. Zelfs wat haar accessoires betreft bleef de koningin trouw aan het thema. Zo droeg ze oranje hakken, eveneens een ontwerp van het Belgische modehuis, een bijpassende clutch en bloemvormige oorbellen in dezelfde tint.

Dopamine dressing

Met haar monochrome looks van de afgelopen tijd blaast Máxima opnieuw leven in een van onze favoriete zomertrends: dopamine dressing. Je volledig hullen in een levendige tint (of meerdere kleuren met elkaar te combineren) werkt als een soort moodlifter. Zo kun je je dus oprecht gelukkiger gaan voelen. Is het niet fantastisch dat mode dat kan doen? Wij worden in ieder geval heel gelukkig van Máxima’s oranje look en hopen dat we deze lente en zomer meer kleurrijke ensembles van de koningin mogen verwachten.

Koningin Máxima in een oranje look van Natan
©ANP