zien-koningin-maxima-draagt-ivoorkleurige-jurk-tijdens-kroning-van-koning-charles-iii-252954
©Jeff Spicer/Getty Images

Ons koningspaar heeft het maar druk. Gister werden koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog rondgevaren tijdens het 5 mei-concert in Amsterdam, vandaag zijn de royals van de partij bij de kroning van koning Charles III in Engeland. Voor de gelegenheid hult Máxima zich in een ivoorkleurige jurk met open details. Lees hier meer over haar look.

Koningin Máxima tijdens kroning Charles

Nadat kroonprinses Amalia en prinses Beatrix gister de receptie op het Buckingham Palace bijwoonden, neemt het koningspaar het stokje over om aanwezig te zijn bij de officiële kroning. Máxima gaat gekleed in een prachtige jurk van een van haar favoriete ontwerpers, Jan Taminiau. Opvallend: dit keer is het geen jurk die we de koningin eerder zagen dragen.

De gloednieuwe ivoorkleurige japon heeft lange mouwen en handgeborduurde opengewerkte details. De taille van de jurk is omgeknoopt met een opvallende strik waaraan de koningin een juweel heeft bevestigd. De rok loopt uit in een A-lijn model. Máxima combineert de jurk met een bijpassende asymmetrische hoed en eveneens ivoorkleurige handschoenen. De kleur wordt doorbroken door haar zandkleurige pumps met puntneus en de clutch die de koningin met zich meedraagt.

Voor belangrijke gelegenheden hult koningin Máxima zich maar wat graag in de ontwerpen van de Nederlandse Taminiau. Zo ging haar postzakjas de modegeschiedenisboeken in en droeg ze een koningsblauwe creatie van zijn hand voor de inhuldiging van Willem-Alexander in 2013.