prinses-amalia-en-prinses-beatrix-bezoeken-samen-receptie-op-buckingham-palace-252933
©Tim Rooke/Shutterstock

Vandaag wordt Charles officieel gekroond tot koning, maar al de hele week zijn de festiviteiten in full swing. Zo werd gister een receptie gehouden op het Buckingham Palace, waar veel staatshoofden en regeringsleiders bijeenkwamen. Namens Nederland waren kroonprinses Amalia en haar oma prinses Beatrix van de partij.

Amalia en Beatrix bezoeken receptie Buckingham Palace

Het is even puzzelen met de agenda’s voor de Oranjes. Vorige week was het koninklijke gezin bijna compleet (alleen prinses Alexia miste) tijdens Koningsdag in Rotterdam, maar gister moesten ze opsplitsen. Terwijl koning Willem-Alexander en koningin Máxima het 5 mei-concert bijwoonden in Amsterdam, vertrokken Amalia en Beatrix naar Engeland om de receptie op het Buckingham Palace bij te wonen.

Pak van prinses Amalia

Voor de gelegenheid droeg prinses Amalia een donkerblauw pak van het Italiaanse modemerk Marina Rinaldi, meldt royal watcher Josine Droogendijk. Het pak lijkt favoriet voor de prinses, want eerder droeg ze deze al tijdens het generatieportret dat onlangs werd vrijgegeven. En tijdens Koningsdag droeg ze een felroze variant van het pak met dubbele rij knopen.

Zoals we gewend zijn van de prinsessen, heeft Amalia een sieraad van haar moeder geleend. De kroonprinses draagt een ketting met een hanger die Maxima droeg om haar taille op de dag van de abdicatie van Beatrix. Over Beatrix gesproken: die draagt een top met print, een donkerblauwe rok met daaroverheen een bijpassende mantel.

De kroonprinses en haar oma zullen vandaag niet aanwezig zijn bij de kroning van Charles. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dat wel. Bekijk hier een lijst met koninklijke gasten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)