prinses-amalia-recyclet-broekpak-van-koningsdag-op-aruba-en-hij-is-nog-te-koop-240328
©ANP/Robin Utrecht

Koningin (en moeder) Máxima wordt gezien als de ultieme fashion queen, maar ook oudste dochter prinses Amalia is inmiddels een waar stijlicoon. Ze heeft klasse én natuurlijk de garderobe van haar moeder waar ze in kan rondneuzen. Maandagochtend kwamen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinses van Oranje aan op het zonnige eiland Aruba. Voor de gelegenheid koos prinses Amalia voor een zomers en luchtig ensemble: een linnen broekpak met krijtstreep van Max Mara.

Prinses Amalia draagt hetzelfde broekpak

Een look die wellicht bekend voorkomt, want net als (mode)koningin Máxima deinst Amalia er niet voor terug nog een keer gezien te worden in dezelfde outfit. Het gestreepte pak droeg de prinses namelijk ook op Koningsdag vorig jaar in Maastricht (zie de onderste foto). Een paar sleehakken – schoenen die ze het liefst draagt – en een zonnebril van Chimi maakten Amalia’s look af. Ook waren de ogen gericht op haar ‘nieuwe’ kapsel: de prinses droeg het haar half opgestoken.

De reis naar het Caribisch gebied ging afgelopen vrijdag van start voor het koninklijke drietal. Het is voor het eerst dat Amalia samen met haar ouders een officieel bezoek brengt aan het Caribische deel van het koninkrijk. De royal tour staat in het teken van de kennismaking van Amalia met de eilandengroep.

Reis door Caribisch gebied

De 19-jarige prinses en haar ouders begonnen vrijdag op Bonaire. Daar bezochten zij onder meer de zogenoemde slavenhutjes en Nos Zjilea in Cultural Park Mangazina di Rei. Het bezoek aan Aruba wordt dinsdag afgetrapt met een bezoek aan Parke Nacional Arikok, een beschermd gebied van 34 vierkante kilometer dat de thuisbasis voor veel flora en fauna vormt.

Het koninklijk gezelschap zal een hike maken door het park, dat zo’n twintig procent van heel Aruba beslaat. Ook praten Amalia en het koningspaar met junior rangers over onderhoud en beheer.

Per marineschip trekken ze woensdag naar Curaçao. Ze sluiten af op de drie bovenwindse eilanden: Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. De reis naar het Caribisch gebied duurt dertien dagen. In die weken kan ze dus niet studeren. Daarom heeft de Universiteit van Amsterdam haar vrij gegeven.

©ANP/Robin Utrecht
Amalia broekpak
©ANP/Robin Utrecht
©ANP/Robin Utrecht

Het krijtstreep pak van Amalia is overigens nog te koop. Je shopt hem hieronder.

©Net-A-Porter

Max Mara Alloro Blazer, € 225,00

©Flannels

Max Mara Sultano wide-leg pantalon, € 517,00