koningin-maxima-en-prinses-amalia-dragen-zomerse-moeder-dochterlooks-op-bonaire-240243

Afgelopen weekend startten koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia hun bezoek aan het Caribische deel van Nederland. De eerste stop was Bonaire, waar alle ogen op de Nederlandse royals – en dan vooral op ‘nieuwkomer’ Amalia – gericht waren. Vaak aan de zijde van haar moeder liet de negentienjarige kroonprinses zich van haar beste kant zien, wat resulteerde in een aantal kleurrijke moeder-dochterlooks.

Royal tour naar Caribische eilanden

De reis naar het Caribische gebied, die afgelopen vrijdag van start ging, omvat zes eilanden in dertien dagen. Eerst gaat de koninklijke familie naar Bonaire, Aruba en Curaçao, en daarna zijn Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba aan de beurt. Het bezoek staat in het teken van de kennismaking van Amalia met het Caribische deel van het koninkrijk, zo lezen we op de officiële website van het koninklijk huis. Ondanks de criminele dreiging waardoor de prinses geen zorgeloos studentenleven in Amsterdam kan leiden, is de overzeese reis volgens de veiligheidsdiensten toch mogelijk.

Het koninklijke drietal begon hun tour op Bonaire, waar ze een warm onthaal kregen. Eenmaal daar bezochten ze onder meer de zogeheten ‘slavenhutjes’, die symbool staan voor het slavernijverleden van Bonaire. Na een rondrit langs de westkust werd het bezoek afgesloten in Kralendijk met een bezoek aan ‘Taste of Bonaire’, een culturele markt met lokale producten, gastronomie en muzikale optredens.

Koningin Máxima en prinses Amalia op Bonaire

De looks waar Máxima en Amalia voor kozen, sloten perfect aan bij de zomerse temperaturen op Bonaire. Moeder en dochter stemden hun outfits bij elke gelegenheid op elkaar af, waarbij bloemenprints, kleur en summer whites de dresscode vormden. Bekijk hieronder de looks van de koningin en kroonprinses tijdens hun bezoek aan het Caribische eiland.

Blauw-wit bij aankomst

Bij aankomst kozen Máxima en Amalia beiden voor blauw-witte looks, de kleuren van de vlag van Bonaire. Máxima was gehuld in een witte top en pantalon van Massimo Dutti, met daarover een blauwe blazer van Max Mara. Ze maakte haar look af met spijkersandalen van Gianvito Rossi en kraaloorbellen van Fahoma Madrid. Amalia ging voor een andere blauw-witte combinatie: een wrap dress met bloemenprint van Diane von Fürstenberg (een favoriet van de prinses) en een witte blazer, gecombineerd met sleehakken van ASOS en een beige clutch van Hermès.

Het koninklijk huis komt aan op Bonaire
©Getty Images
1/5
Native Share

Amalia in zwierige lentejurk

De volgende dag bleef Amalia in bloementhema. Zo verscheen de prinses in een zwierige lentejurk van Natan. Ze droeg het luchtige ontwerp met een opengewerkte tas van Marina Raphael en een paar beige hakken van Gianvito Rossi.

Prinses Amalia op Bonaire
©Getty Images
2/5
Native Share

Máxima in Zimmermann

Waar Amalia voor een subtielere bloemenjurk koos, pakte Máxima uit in een rode jurk met pofmouwen van Zimmermann. De koningin combineerde de zomerse jurk met een hoed van Maison Fabienne Delvigne en een paar bruine suède loafers, die ze speciaal aantrok voor een bezoek aan het strand (Máxima droeg eerst bruine hakken van Gianvito Rossi). Ook Amalia ruilde haar hakken in voor comfortabeler schoeisel: een paar witte Veja-sneakers.

Máxima, Amalia en Willem-Alexander op Bonaire
©Getty Images
3/5
Native Share

Zonnig geel

’s Avonds wisselden de royals van outfit. Amalia ging voor zonnig geel, en wel in de vorm van een gebloemde maxi-jurk van Ralph Lauren. Een witte blazer, een clutch van Sophie Habsburg en een paar sleehakken van ASOS maakten de look af.

Prinses Amalia in een gele jurk op Bonaire
©ANP
4/5
Native Share

Summer white

Máxima complementeerde de zonnige look van haar dochter door voor een all-white ensemble te kiezen. De koningin droeg een wit mouwloos pak van Zara, gecombineerd met goudkleurige sleehakken van Jimmy Choo, een ‘vogelclutch’ van Sarah Beydoun en gouden sieraden.

Koningin Máxima in een witte look op Bonaire
©ANP
5/5
Native Share