koninklijke-familie-straalt-tijdens-eerste-herfstfotosessie-230038

Na staatsbezoeken in Zweden en Griekenland zijn koningin Máxima en koning Willem-Alexander weer op eigen bodem. Maar stilzitten doen ze niet: de koninklijke familie begint de nieuwe maand met een fotosessie in Amsterdam.

Koninklijke familie in de Nieuwe Kerk

Vandaag kwam alle pers bijeen om de Oranjes vast te leggen in de Nieuwe Kerk van Amsterdam. Deze locatie komt niet uit de lucht vallen: de koninklijke familie opent hier vandaag de tentoonstelling over hun oma en grootmoeder, De eeuw van Juliana. In ruim honderd kunstobjecten uit de Koninklijke Verzamelingen wordt hier het verhaal van Juliana’s koningschap verteld.

Dat is niet het enige bijzondere: deze fotosessie is de eerste die de koninklijke familie in de herfst houdt. Normaal poseren de royals alleen tijdens fotosessies in de zomer en in de winter tijdens hun skivakantie in Lech. Bovendien is dit fotomoment ook de eerste keer dat prinses Amalia in het openbaar verschijnt sinds bekend is geworden dat ze wordt bedreigd. In Zweden vertelden Máxima en Willem-Alexander dat de bedreigingen ingrijpende gevolgen hebben op het leven van hun 18-jarige dochter.

Outfits Máxima en prinsessen

Ondanks deze heftige tijd voor Amalia straalt ze op de foto’s. De kroonprinses draagt een chic emeraldgroen broekpak, met een blouse van Grieks label Zeus + Dione (zou dit een souvenir zijn van het staatsbezoek van haar ouders?). Ook Alexia, die hoogstwaarschijnlijk herfstvakantie viert in Nederland, is gekleed in een blazer en pantalon. Ariane deed ook mee. De jongste prinses leende voor de gelegenheid de geruite blazer uit haar moeders kast.

Over Máxima gesproken: de koningin ging gekleed in een jas van Oscar de la Renta die we vaker bij haar hebben gezien. De bordeauxrode top en geplooide rok zijn van Roberto Collina. Ook die droeg ze eerder tijdens een werkbezoek.

Benieuwd naar de beelden? Bekijk de foto’s van de Nederlands royals in de Nieuwe Kerk hier.