koningin-maxima-draagt-grieks-modelabel-tijdens-staatsbezoek-aan-griekenland-229323
©ANP

Koningin Máxima staat bekend als een royal die goed over haar kledingkeuzes nadenkt. Met haar looks speelt ze regelmatig in op trends – soms subtiel, soms overduidelijk. Ook laat ze vaak zien duurzaamheid belangrijk te vinden door items opnieuw te dragen of door te geven aan haar dochters. Maar de stijlkeuzes van de koningin gaan verder dan dat. Zo bewijst ze nu wederom dat ze bij het uitkiezen van haar outfit zelfs rekening houdt met het land waaraan ze op dat moment een bezoekje brengt.

Look Máxima tijdens staatsbezoek Griekenland

Momenteel is dat Griekenland: samen met koning Willem-Alexander brengt Máxima een staatsbezoek aan het land waar het koningspaar jaarlijks ook hun zomervakantie viert. En meteen op de eerste dag verschijnt onze koningin in een prachtige look, waar overduidelijk een gedachtegang achter zit. De jurk van Máxima komt deze keer namelijk niet van Natan – haar favoriete modehuis, uit België – maar van het Griekse modelabel Zeus+Dione.

Voor de gelegenheid draagt Máxima een midi-jurk uit de Resort 2022-collectie van het Griekse label, in een oranje roestkleur. De koningin combineert het Griekse ontwerp met een witte custom hoed van Philip Treacy, witte hakken – die ze later verruilt voor ballerina’s in dezelfde roestkleur als haar jurk – en een witte clutch.

Máxima draagt Grieks modelabel tijdens staatsbezoek aan Griekenland
©ANP
Máxima draagt Grieks modelabel tijdens staatsbezoek aan Griekenland
©ANP

Hoewel de koningin deze keer overduidelijk bewust kiest voor een jurk van Zeus+Dione vanwege haar bezoek aan Griekenland, is het niet de eerste keer dat Máxima een ontwerp van het Griekse modelabel draagt. In september 2017 droeg de koningin ook al een jurk van het Griekse merk, tijdens de uitreiking van de LOEY Awards, de prijzen voor de beste online ondernemer van het jaar – en die keer wel gewoon op Nederlandse bodem.

Maxima in Grieks ontwerp
©ANP
Koningin Máxima bij de LOEY Awards in 2017, in een groen ontwerp van Zeus+Dione

Broche

Ook opvallend is een van de accessoires die Máxima draagt in Griekenland, namelijk haar broche. Het juweel is een koninklijk erfstuk dat al werd gedragen door koningin Sophie in de negentiende eeuw – koningin Máxima is daarmee de vijfde koninklijke generatie die de broche op mag spelden. Het sieraad, dat de vorm heeft van een aardbeiblad, is zeer geliefd bij Máxima: de koningin droeg het door de jaren heen al maar liefst veertien keer.

Koningin Máxima draagt Grieks modelabel tijdens staatsbezoek aan Griekenland
©ANP