koningin-maxima-schittert-in-smaragdgroene-jurk-tijdens-bezoek-aan-vs-222415
©ANP

Van haar knalroze Barbiecore-look tot een knisperend wit pak: koningin Máxima serveert ons deze week look na look. De Nederlandse royal is aanwezig in de Verenigde Staten voor een solo-werkbezoek aan de staten Californië en Texas. Tijdens de tweede dag van haar reis, die in het teken staat van een bezoek aan de Universiteit van Californië (ook wel bekend als Berkeley) en Stanford University, kiest Máxima voor een sprekende groene jurk van haar favoriete label.

Máxima bezoekt Berkeley en Stanford in groene jurk

Het Koninklijk Huis meldt dat koning Willem-Alexander momenteel herstellende is van een longontsteking, waardoor Máxima de Verenigde Staten alleen bezoekt. Waar de koningin tijdens de eerste dag verschillende wijken van San Francisco bezocht en een bijzondere speech gaf, is koningin Máxima woensdag aanwezig bij Berkeley. Daar wordt stilgestaan bij het vijftigjarig bestaan van de opleiding Nederlands die de universiteit aanbiedt. Ook wordt er een nieuw initiatief gelanceerd om kennis tussen Nederlandse onderzoekers in de Verenigde Staten te bevorderen.

Later op de dag bracht Máxima een ongepland bezoek aan de Amerikaanse politica Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst kwam de uitnodiging van Pelosi, die woonachtig is in San Francisco. Naar verluidt hebben de twee gesproken over de economische relatie tussen de Verenigde Staten en Nederland.

Voor de gelegenheid kiest Máxima wederom voor een look van modehuis Natan. Dezelfde ontwerper creëerde haar roze capejurk die de koningin droeg tijdens de eerste dag van het bezoek. Máxima’s groene look is de zogeheten ‘Gabin’ jurk en is bezaaid met een kleurrijke bloemenprint. De gebloemde plooijurk met bijpassende riem is afkomstig uit de lente/zomer 2021-collectie van het modehuis. Bij haar jurk draagt Máxima bordeauxrode hakken van Gianvito Rossi en een nieuwe clutch van Sophie Habsburg.

Tenniscore à la Máxima

Na haar Barbiecore-geïnspireerde look waren we in afwachting welke volgende ‘core’-trend Máxima zou omarmen. Ook in haar nieuwste outfit heeft de koningin een trend verwerkt – zij het op een subtiele manier. Zo doen de geplooide elementen in haar jurk ons enigszins denken aan de Tenniscore-trend, waar preppy tennisachtige looks en vooral geplooide rokjes centraal staan.

Nu weten we allemaal dat de kans zeer nihil is dat we Máxima gaan zien in de micro Miu Miu-rok die synoniem staat met de trend. In plaats daarvan kiest de Nederlandse royal voor een subtielere versie die past bij haar eigen stijl. En of het nu daadwerkelijk een referentie is naar de Tenniscore-trend of niet, Máxima weet met deze outfit wederom een subtiel statement te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)