prinses-amalia-maakt-debuut-op-prinsjesdag-en-dit-is-haar-look-224065
©ANP/Hollandse Hoogte/ Robin Utrecht

Amalia is vandaag voor het eerst aanwezig tijdens Prinsjesdag in Den Haag. De 18-jarige kroonprinses reed met koning Willem-Alexander en koningin Máxima mee in de Glazen Koets naar de Koninklijke Schouwburg.

Prinsjesdag 2022

Nu prinses Amalia officieel volwassen is, zal zij steeds vaker aanwezig zijn tijdens publieke optredens van het koninklijk huis. Zo ook vandaag: de troonopvolgster maakt haar debuut tijdens Prinsjesdag. Samen met haar ouders reed ze van paleis Noordeinde naar de Koninklijke Schouwburg, waar de ceremonie dit jaar plaatsvond.

De look van prinses Amalia

Voor deze gelegenheid droeg Amalia een donkergroene japon met transparante mouwen en een plissé rok. Over de jurk draagt de Prinses van Oranje het Ordelint en de ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw. De emeraldkleurige sieraden van de prinses matchen bij haar groene jurk. Ook draagt Amalia korte beige, suede handschoenen en pumps.

Traditiegetrouw dragen de gasten op Prinsjesdag een hoed. De hoed die Amalia draagt is van de Belgische ontwerper Fabienne Delvigne. Net als bij veel looks heeft de prinses deze hoed met diamanten sterren van haar moeder geleend. Koningin Máxima droeg het accessoire namelijk al tijdens de bruiloft van prins William en Kate Middleton in 2011.

Het tasje dat prinses Amalia bij zich heeft, komt ook uit de kast van haar moeder. De clutch is van het Italiaanse luxemerk Anna Cecere.

prinses amalia prinsjesdag 2022 groene jurk outfit
©ANP/Hollandse Hoogte/ Robin Utrecht