koningin-maxima-straalt-in-nieuwe-jurk-tijdens-grieks-staatsbanket-229379
©ANP

Koningin Máxima staat bekend om het opnieuw dragen van haar lievelingsjurken. Toch koos ze voor het staatsbanket in Griekenland voor een nieuwe galajurk – en wel van een Griekse ontwerper.

Koningin Máxima in Grieks ontwerp tijdens staatsbanket

Het koningspaar is op dit moment op hun tweede staatsbezoek in een maand. Eerder gingen koningin Máxima en koning Willem-Alexander al naar Zweden, nu zijn ze in Griekenland. Dit land ligt de koninklijke familie na aan het hart: ze vieren er jaarlijks hun zomervakantie.

Na een dag in Athene, schoven de royals aan bij het staatsbanket in het paleis van de Griekse president Sakellaropoulou. Máxima pakte flink uit en koos voor een bordeauxrode galajurk met kanten details. Overdag droeg de koningin al een look van een Grieks label en ook haar avondlook is gemaakt door een ontwerper van Griekse komaf: Costarellos. Deze ontwerper combineert kleur en moderne vormen met inspiratie uit de oude Griekse filosofie.

Kroon en juwelen

Máxima mag deze keer dan hebben gekozen voor een nieuwe jurk; de kroon droeg ze al veel vaker. Tijdens het staatsbanket zagen we de koningin met een robijnen diadeem uit 1888. De diadeem komt uit een set juwelen, gemaakt door het Franse juweliershuis Mellerio. Ook voegde ze de broche en de devant de corsage uit deze collectie samen voor haar look. Resultaat: een chic detail in het midden van haar taille. De koningin maakte haar look af met een eveneens bordeauxrode clutch met kwast.

Stiekem ook nog benieuwd naar wat de royals voorgeschoteld kregen? Volgens het menu genoot het koningspaar van een soep uit Kreta, grijze mul met spinazie en rijst, gekonfijte citroen, kaviaar en yoghurtsaus als voorgerecht. Het hoofdgerecht was een gegrilde zeebrasem met venkelpuree en anijssaus. En als toetje at het bezoek een melktaart uit de Peloponnesos, met slagroom en johannesbroodhoning.

koningin maxima staatsbanket griekenland 2022
©ANP