koningin-maxima-draagt-de-it-bag-waar-alle-modeliefhebbers-momenteel-mee-weglopen-257074
©ANP

Koningin Máxima is deze week in Brazilië voor een werkbezoek namens de VN. Tijdens de tweede dag verscheen de royal in haar go to-uniform: een monochrome look bestaande uit een chique oudroze pantalon en blazer. Maar het item dat de meeste aandacht trok? Máxima’s tas. De koningin koos voor een ontwerp dat menig modeliefhebber en fashion editor in de kast óf op zijn of haar verlanglijstje heeft staan. Een tas die functie en stijl perfect combineert en die de afgelopen jaren enorm in populariteit is gestegen. We hebben het niet over Chanel of Louis Vuitton, maar over een gewilde Dior-tas: de Book Tote.

Máxima draagt Dior-tas

Máxima was dinsdag aanwezig in Sao Paolo namens de VN, voor een bezoek omtrent inclusieve financiering. De royal droeg voor de gelegenheid een stijlvol roze pak van Claes Iversen. Maar het was vooral de Dior-tas van Máxima die de show stal. Geen Lady Dior-tas of Saddle Bag voor de koningin, maar een casual-chique Dior Book Tote.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Net als menig modeliefhebber en celeb (onder wie J.Lo) blijkt ook Máxima fan van de praktische maar stijlvolle tas. De royal draagt een variant die volledig is geborduurd met een botanisch motief van bloemen en planten op de voorkant en een Balinese Endek-print op de zijkanten. De Dior Book Tote groeide uit tot een ware hit in de modewereld en is tot op de dag van vandaag een van de meest iconische tassen van het Franse merk. En dat is niet voor niets: het ontwerp is groot genoeg om al je spullen in kwijt te kunnen en ziet er ook nog eens chic uit.

Gepersonaliseerd

Het luxe mode-item is geïnspireerd op schetsen van voormalig Dior-ontwerper Marc Bohan uit 1967. Hij werd echter pas in 2018 ontworpen door Maria Grazia Chiuri, die in 2016 toetrad als creative director van het modehuis. Hoewel er in eerste instantie slechts drie varianten werden gelanceerd tijdens de Dior lente/zomer 2018-show, is de tas inmiddels een terugkerend accessoire in menig collectie. Zeker in de zomermaanden wordt het ontwerp vaak gespot aan de arm van streetstyle-sterren en influencers. Het blijkt dan ook de perfecte luxe tas voor de zomer.

Er zijn dan ook talloze verschillende versies van de tas verkrijgbaar in de webshop van Dior. De prijzen schommelen tussen de 2500 en 3000 euro (een ‘kleine’ investering). Maar wat de tas echt uniek maakt? Je kan hem laten personaliseren. Zo wordt het delicate borduurwerk vaak aangepast aan de naam (of initialen) van de drager, voor extra persoonlijkheid. En net als alle celebs kiest ook de koningin voor deze optie. In plaats van ‘Christian Dior’ prijkt er ‘Maxima’ op de zijkant van de tas.

Koningin Máxima met de Dior Book Tote in Brazilië.
©ANP