dior-lanceert-nieuwe-collectie-met-birkenstock-die-perfect-is-voor-de-zomer-256162
©Till Janz

De gekte rondom Birkenstock gaat nog nergens heen – dat bewijst de nieuwe samenwerking met Dior wel. Het is de tweede keer dat het Duitse schoenenmerk en het Franse modehuis de handen ineenslaan. De nieuwste co-creatie? Een heuse strandcapsule, ontworpen door Diors hoofdontwerper van de mannenlijn Kim Jones, bestaande uit twee iconische Birkenstock-modellen. Het gaat om de Tokio-muiltjes en de Milano-sandalen, uitgevoerd in drie zomerse tinten.

Dior x Birkenstock

De klassieke silhouetten uit de nieuwe capsulecollectie van Dior en Birkenstock hebben elk een minimalistische en monochrome uitstraling. Na de extreem succesvolle eerste release in 2022 komen de sandalen en muiltjes deze keer in een zomers kleurenpalet met tinten als kaki, pastelgroen en neongeel. Gemaakt van luxe suède zijn de schoenen voorzien van rubberen details en industriële gespen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De ontwerpen vormen de ultieme combinatie van stijl en functionaliteit, en zijn zowel tijdloos door het ontwerp als modern door het frisse kleurgebruik. Hoewel ze ‘officieel’ onder de mannenlijn van Dior vallen, zijn de schoenen volledig genderloos. En dat geldt gelukkig ook voor de maten: de schoenen beginnen bij maat 36 en lopen tot en met maat 46. Nu de nieuwe collectie eindelijk gelanceerd is, is het slechts een kwestie van tijd voordat we onze favoriete streetstyle-sterren ermee spotten.

Tweede samenwerking

De nieuwe release markeert de tweede samenwerking van Dior en Birkenstock. De eerste werd vorig jaar gelanceerd en bestond veelal uit grijze ontwerpen, gemaakt van gevilte wol – van de bekende Milano-sandaal tot een Tokio-muiltje geborduurd met kleurrijke bloemen (die tot de zomerfavorieten van Vogue’s hoofdredacteur Yeliz Çiçek behoort).

De capsulecollectie van Dior x Birkenstock is verkrijgbaar via de website van Dior, waar je tevens modellen uit de eerste samenwerking vindt.

Dior x Birkenstock
©Till Janz
Milano-sandaal in bruin
©Till Janz