koningin-maxima-draagt-gewaagde-gatenjas-van-claes-iversen-in-milaan-250413
©ANP

Dat koningin Máxima een groot liefhebber is van de ontwerpen van Claes Iversen, mag duidelijk zijn. Zo droeg de koningin vorige week nog een felrode off-shoulderjurk met extreme pofmouwen van de Deens-Nederlandse designer. Ook nu heeft Máxima haar oog op een van Iversens opvallende creaties laten vallen: zo droeg ze een ‘gatenjas’ van zijn hand tijdens Milan Design Week, die momenteel plaatsvindt in de Italiaanse stad.

Koningin Máxima in Milaan

Milaan staat deze week in het teken van Salone del Mobile, de grote internationale designbeurs met tentoonstellingen, lanceringen en samenwerkingen op het gebied van design. Naast de vele kunst-, interieur- en modemerken die zich profileren, krijgt de beurs ook koninklijk bezoek in de vorm van koningin Máxima.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De koningin brengt onder meer een bezoek aan het Parco della Musica en de Bosco Verticale (twee begroeide wolkenkrabbers). Daar is Máxima in het gezelschap van de Nederlandse architect Petra Blaisse, die het Parco della Musica ontwierp, en Stefano Boeri, die het creatieve brein is achter de Bosco Veticale.

De ‘gatenjas’ van Máxima

Wie naar een stijlvolle stad als Milaan gaat, kleedt zich er ook naar, moet Máxima gedacht hebben. Zo koos de koningin voor een heldere aquablauwe broek en top, met daaroverheen de showstopper van haar outfit: een beige trenchcoat versierd met gouden ringen en ronde cut-outs. De ‘gatenjas’ is een ontwerp van de Deens-Nederlandse Claes Iversen uit 2019. Op die manier promoot Máxima óók met haar look Dutch design.

Ze combineerde de statement jas met hakken van Ferragamo, een gouden clutch van Begüm Khan en een Cartier-zonnebril met een gouden montuur. De royal heeft vaker ontwerpen met de kenmerkende ronde cut-outs van Iversen gedragen, zoals de goudkleurige one-shouldertop die inmiddels tot Máxima’s favoriete party-items behoort.

Later deze week gaat Máxima ook langs Nederlandse ontwerpers die hun werk tijdens Milan Design Week tentoonstellen. Met het vele Dutch design dat ons land rijk is, kijken we zeker uit naar de looks waarin we de koningin hopelijk gaan zien.

Koningin Máxima in Milaan tijdens Milan Design Week
©ANP
Máxima en de Nederlandse designer Petra Blaisse in Milaan.