jacquemus-lanceert-eerste-interieurlijn-vol-begerenswaardige-items-250376
©Theo De Gueltz

Maandag onthulde Jacquemus zijn eerste interieurlijn, en die is precies zo hebberigmakend als je zou verwachten. De pas gelanceerde lijn is een samenwerking met designmerk Exteta ter ere van de wijlen Italiaanse architect Gae Aulenti. Wat je kan verwachten van de eerste collectie met Jacquemus-objecten? Denk aan een exclusieve meubels (waaronder gestroomlijnde tuinstoelen), tableware en decoratie.

Jacquemus onthult eerste interieurlijn 

Binnen de nieuwe interieurlijn, genaamd Objets, komen Jacquemus en Exteta onder meer met een speciale heruitgave van de beroemde Locus Solus-modellen die in de jaren zestig door de Gae Aulenti werden ontworpen. De Italiaanse architect is een absoluut icoon in de designwereld, wiens werken, te zien in Gare d’Orsay in Parijs en Palazzo Grassi in Venetië, altijd een bron van inspiratie zijn geweest voor Simon Porte Jacquemus.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Deze samenwerking met Exteta is natuurlijk en spontaan tot stand gekomen. Ik heb er altijd van gedroomd een interieurlijn te ontwikkelen. Al jaren verzamel ik de vintage stoelen van Gae Aulenti. De eerste keer dat ik ze ontdekte was in de film La Piscine van Jacques Deray. Ik heb er een Jacquemus-tintje aan toegevoegd door te kiezen voor een geel-wit gestreepte print, geïnspireerd op de strandclubs van de jaren tachtig”, legt de ontwerper uit.

Bijzondere ‘objets’

Designliefhebbers kunnen zowel online als in de Avenue Montaigne-boetiek van Jacquemus kiezen uit vier modellen (lig)stoelen in verschillende tinten. Naast de stoelen bevat de collectie meer bijzondere designobjecten, die voortborduren op de stijl van Le Raphia, de meest recente collectie van de ontwerper. De objets bestaan uit vazen, borden en leren dienbladen in typische Jacquemus-kleuren, zoals bruin, oranje en roze.

Ook zien we een aantal tassen uit de Le Raphia-collectie terugkomen, evenals haaraccessoires en een gecureerde selectie boeken gekozen door de ontwerper (gewijd aan onder anderen David Hockney, Tarsila Do Amaral, René Burri, Luis Barragán en Claude Nori). Bovendien kun je prints van Lucien Clergue op de kop tikken, waaronder een zeldzame foto van Pablo Picasso vastgelegd tijdens een stierengevecht in Frejus in 1962.

De interieurlijn van Jacquemus in samenwerking met Exteta is nu verkijgbaar.

Jacquemus lanceert interieurlijn genaamd Objets
©Theo De Gueltz
Strandstoelen van Jacquemus
©Theo De Gueltz
Jacquemus lanceert interieurlijn genaamd Objets
©Theo De Gueltz
Een bord en een dienblad van Jacquemus
©Theo De Gueltz

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.