rijden-er-gigantische-jacquemus-tassen-als-bussen-door-parijs-249177
©Spotlight

Is het een tas? Is het een bus? Frans modelabel Jacquemus publiceerde woensdag een video op Instagram met beelden van iets wat lijkt op het stijlvolste vervoersmiddel ooit – namelijk: gigantische varianten van de populaire Le Bambino-tas van het merk. De tassen werden getransformeerd tot heuse bussen die door de Franse hoofdstad crossen. Of… toch niet?

Jacquemus-tas als bus

Op woensdag deelde het Franse modelabel een video op Instagram waarin gigantische populaire Le Bambino-tassen te zien zijn. En daar blijft het niet bij: de ontwerpen hebben wielen, waardoor ze door de drukke straten van de Franse hoofdstad zoeven. Op een van de grootste boulevards – dichtbij de Opéra Garnier, midden in de hoofdstad – leken knalroze, bruine en oranje Bambino’s tussen het verkeer door te rijden. “Jacquemus” en “Bambino” waren langs de weg in gele letters geschilderd als daadwerkelijke grondmarkeringen.

Traffic, but make it fashion

I think I like Paris now“, luidt het bijschrift bij de Instagram-video. Fans van het merk delen hun fascinatie voor het nieuwe Jacquemus-vervoer. Zo stelt Muglers creative director dat hij het “geniaal” vindt en plaatst Franse videomaker Loïc Prigent de gepaste woordspeling “Bambino futé!” als reactie, dat zich vertaald als ‘slimme jongen’.

De video veroorzaakte al snel veel ophef, en fans begonnen zich af te vragen of het wel klopt wat ze zien. Want hoewel het tafereel er ontzettend echt uitziet (en we stiekem ook hopen dat het echt is) zijn er een aantal zaken die niet lijken te kloppen. Hoe kan de chauffeur zien waar hij heen gaat en waar zitten de passagiers – als die er überhaupt zijn? Popsugar laat dan ook weten dat een vertegenwoordiger van Jacquemus bevestigt dat de video niet echt is, maar een 3D-gegenereerde weergave.

Hoewel we dus helaas geen ritje kunnen maken in een levensechte Jacquemus Le Bambino-tas, is het wel het enige verkeer in de drukke stad waar mensen daadwerkelijk blij mee zouden zijn. Traffic, but make it fashion.