7-partylooks-van-koningin-maxima-ter-inspiratie-voor-de-feestdagen-235325
©ANP

Als het op partywear aankomt, kijken we graag af bij cool girls als Bella Hadid, Kendall Jenner en Hailey Bieber. Een andere bron van inspiratie? Die vinden we in een geheel andere hoek. Niemand minder dan onze eigen koningin Máxima heeft de afgelopen jaren de nodige schitterende feestlooks afgeleverd. Neem bijvoorbeeld haar spraakmakende felrode Valentino-jumpsuit, die we nog altijd herinneren als een van haar beste looks ooit. Of de goudkleurige one-shouldertop en pantalon van Claes Iversen – geen andere look straalt meer feestvreugde uit.

Beste feestlooks van koningin Máxima

Mocht het uitzoeken van een partyoutfit nog op je ellenlange december to do-lijst staan, dan bieden de feestlooks van Máxima wellicht inspiratie. Of je nu op zoek bent naar een glamoureuze jumpsuit of een fonkelende paillettenjurk, de koningin stelt nooit teleur. Hieronder vind je een aantal van onze favoriete partylooks die de royal in de afgelopen jaren gedragen heeft. Ontdek ook Vogue’s selectie feestjurken die stuk voor stuk perfect zijn voor een spetterende New Year’s Eve.

Off-shoulderjumpsuit

Ga net als Máxima voor een klassieke zwarte jumpsuit met een in het oog springend detail. De koningin koos hier, tijdens de seizoensopening van het Concertgebouw in 2017, bijvoorbeeld voor een off-shouldervariant met witte halslijn – een ontwerp van Roland Mouret.

Koningin Máxima in een chique zwarte jumpsuit
©Getty Images

Golden girl

Een tijdloze favoriet voor de feestdagen: goud. Tijdens een bezoek aan Parijs in 2016 droeg Máxima deze korte Natan-jurk met tule en gouden pailletten in de vorm van bloemen en bladeren. Een look met showstopping effect.

Máxima in een van haar beste feestlooks: een gouden cocktailjurk
©Getty Images

Valentino-rood

We mochten dit jaar dan vooral overspoeld zijn met Valentino-roze; het modehuis staat eigenlijk bekend om zijn rijke rode kleur. En die is zeer geliefd bij Máxima: de koningin heeft een tal van rode Valentino-stukken in haar garderobe hangen. Zoals deze prachtige one-shoulderjumpsuit, waarin ze iedere keer de show steelt.

Koningin Máxima in een van haar beste feestlooks: een rode jumpsuit van Valentino
©Getty Images

Strik erom

De strik is dit najaar helemaal on trend. Des te meer reden om ‘m te verwerken in je feestlook. Kies net als Máxima voor een (fluwelen) strikceintuur of laat je inspireren door Penélope Cruz en Margot Robbie die een strik als het ultieme feestelijke haaraccessoire gebruiken.

Koningin Máxima in een zwart-witte look
©Getty Images

Statement top

Deze goudkleurige look – bestaande uit goudkleurige one-shouldertop met cut-out en bijpassende pantalon van Claes Iversen – is ongetwijfeld een van Máxima’s beste feestlooks. Een statement top zoals die van de koningin doet het al goed op zichzelf: ze had haar olijfkleurige broek gemakkelijk kunnen inruilen voor een zwart exemplaar.

Koningin Máxima in gouden feestlook van Claes Iversen
©Getty Images

Pailletten en tule

Wat is er nog feestelijker dan pailletten? Pailletten én tule. Voor het bevrijdingsconcert in 2018 ging Máxima all-out door een poederroze feestjurk met fonkelende pailletten en een uitlopende tule rok te dragen. De brede ceintuur en de hakken met strik maken de glinsterende look af.

Koningin Máxima in een jurk met pailletten en tule
©Getty Images

Party pants

Máxima heeft een voorliefde voor glitterbroeken. Eind 2019 verscheen ze op de rode loper bij de première van Galapagos: Hope for the Future in een wijde pantalon bezaaid met pailletten in verschillende tinten groen van Natan. Ze droeg de feestelijke broek in combinatie met een fluwelen wikkeltop – eveneens Natan. Onlangs droeg de koningin ook nog een zwarte party pants.

Máxima draagt een groene paillettenbroek, een van haar beste feestlooks
©ANP