penelope-cruz-geeft-een-volwassen-twist-aan-dit-meisjesachtige-haaraccessoire-235035
©Getty Images

Spot Penélope Cruz op een evenement en ze draagt waarschijnlijk Chanel. Een recent persoptreden in Parijs voor haar nieuwe film L’immensità vroeg om een van de kenmerkende accessoires van het Franse modehuis: een zwarte haarstrik. Penélope droeg het lint als haarband om haar bouffant kapsel af te maken, dat er extra retro uitzag met haar dramatische winged eyeliner.

Penélope Cruz draagt zwarte haarstrik

De haarstrik die Penélope Cruz droeg, zorgde voor een speelse afwerking van haar ultrakorte tweed bouclé minirok, die in de taille werd vastgemaakt met een riem. Andere opmerkelijke accessoires van Cruz? Oorbellen met juwelen, versierd met het dubbele C-motief van Chanel, en een ronde tas van het onmiskenbare gewatteerde lamsleer van het iconische modehuis.

De zwarte strikken van Chanel hebben een geschiedenis. Oprichtster Gabrielle ‘Coco’ Chanel had een voorliefde voor het accessoire, wijlen Karl Lagerfeld verwerkte strikken in veel van zijn prêt-à-porter- en couturecollecties als creative director, en zijn opvolger, Virginie Viard, heeft ze centraal gesteld in haar shows. Voor haar herfst/winter 2021-couturecollectie werden ze toegevoegd aan de gevlochten mohawks van de modellen voor een punk twist. Penélope’s aanpak was meer klassiek, maar niettemin aantrekkelijk.

Perfect haaraccessoire voor de feestdagen

Nadat beroemde actrices als Cruz en Margot Robbie gezien werden met het haaraccessoire, lijkt het officieel: de haarstrik is terug. Het elegante kapsel is perfect voor de feestdagen – en niet te vergeten gemakkelijk na te maken. Als je een conventioneel lint gebruikt, doe dan je haar eerst in een paardenstaart of knot. Maak vervolgens de strik vast zoals je een cadeautje zou versieren. Clips zijn een stuk gemakkelijker: stijl je haar naar wens, schuif de clip erin en voeg bobby pins toe voor extra stevigheid. Et voilà, daar is je feestelijke haarlook.

Kun je meer feestelijke kapseltips gebruiken? Vogue zette eerder al de mooiste hairdo’s voor de feestdagen op een rij.