chanel-beauty-komt-met-een-nieuwe-immersieve-en-feestelijke-expositie-in-parijs-233598
©Chanel

Als je op zoek bent naar een echte meeslepende beauty-ervaring deze feestdagen, dan wil je gegarandeerd de Grand Numéro de Chanel-expositie bezoeken. Vanaf 15 december 2022 is de bijzondere tentoonstelling te zien in het Grand Palais Éphémère in Parijs, al jarenlang de favoriete showruimte van het Franse modehuis.

Chanel Beauty-expositie

De nieuwe expositie die Chanel Beauty organiseert, is het geesteskind van Thomas du Pré de Saint Maur, hoofd global creative resources van parfum, beauty, juwelen en horloges bij Chanel. Het is dezelfde man die ons vorig jaar het razendpopulaire  ‘Chanel Factory’ bracht, een wereldwijd winkelconcept met beautyproducten op een loopband, ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Chanel No 5.

Dit nieuwe project, zo vertelt hij exclusief aan Vogue, is al meer dan een jaar in de maak. Het verlegt de grenzen van wat een immersieve ervaring kan zijn. “We wilden niet een historisch verhaal creëren of een tentoonstelling die slechts één dimensie van onze geuren belicht, omdat we weten dat ze geen lineair verhaal ‘vertellen’ – er zijn gewoon verschillende hoofdstukken”, aldus Du Pré de Saint Maur.

Elk van deze hoofdstukken is een duik in de geschiedenis van de meest iconische geuren van het modehuis, verteld op de Chanel-manier. “We vonden dat het interactief moest zijn”, legt Du Pré de Saint Maur uit, “en het publiek in een actieve positie moest brengen. Het evenement wordt eigenlijk meer een soort interactief cabaret.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Chanel No 5
©MATHIEU TRAUTMANN

‘Geurodyssee’

Tijdens dit ‘Chanel-cabaret’ worden bezoekers meegenomen op een ‘geurodyssee’ door vijf kamers die een ervaring voor de zintuigen bieden – een beleving voor zowel nieuwkomers als Chanel Beauty-veteranen. “Het is een manier om het parfum te ontdekken. Niet alleen de geur zelf, maar ook de gevoelens die het oproept. Mensen vragen altijd: wat is de magie van No 5? We brengen bezoekers in een emotionele toestand waarin ze op een andere manier kennismaken met de geur, en dan zullen ze erachter komen.”

Wat hoopt Du Pré de Saint Maur mensen mee te geven die de expositie bezoeken? “Ik hoop dat de mensen naar buiten komen met het gevoel dat ze een groot moment van vreugde hebben beleefd. We zitten in een periode waarin mensen hunkeren naar hereniging en het delen van fysieke ervaringen, dus ik hoop dat zelfs als iemand de tentoonstelling alleen bezoekt, hij terug zal willen komen met zijn kinderen, familie, vrienden, geliefden – wie dan ook.” We zien je in Parijs.

Le Grand Numéro de Chanel is geopend van 15 december 2022 tot 9 januari 2023 in Le Grand Palais Éphémère, 2 place Joffre, 75007 Parijs. Tickets zijn gratis, maar moeten wel vooraf gereserveerd worden. Dat kan hier.

Le Grand No de Chanel
©Chanel

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.