koninklijke-familie-straalt-tijdens-winterfotosessie-in-gekleurde-manteljassen-279922

De winterfotosessie van de koninklijke familie is hier. Twee keer per jaar verschijnen de Nederlandse royals voor de camera voor een officiële fotoshoot. Dit keer zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima, de drie prinsessen én hun hondje Mambo volledig in kerstsferen: in een warme manteljas voor de verlichte dennenboom. 

Koninklijke familie poseert tijdens winterfotosessie

Het is alweer even geleden dat de koninklijke familie stopte met hun winterse fotoshoot in het Oostenrijkse Lech. Reden? Nu de prinsessen wat ouder zijn en meer hun eigen kant opgaan (zo studeerde Alexia in Wales en Ariane in Italië), is het een grotere uitdaging om een gezamenlijk moment te vinden. Toch is er ook in deze fotosessie aan winterse sferen geen gebrek. De ochtend na storm Pia verschijnt de koninklijke familie buiten voor het Paleis Huis ten Bosch.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Een buitenshoot vraagt natuurlijk om warme kleding. Het lijkt erop dat de royals hiervoor goed hebben overlegd, want allen verschenen in een andere kleur mantel. Koningin Máxima ging voor haar favoriete silhouet, een capejas van de Belgische ontwerper Natan. Hiermee zorgde de koningin voor een full-circle moment, want ze begon het jaar ook in een capejas. Tijdens het nieuwjaarsontvangst in het Paleis op de Dam droeg zij namelijk een camelkleurige mantel met een cape van modehuis Valentino.

Lange manteljassen

De prinsessen gingen ieder voor een lange manteljas. Zo droeg prinses Amalia een bordeauxrood exemplaar dat al ruim twee jaar in de koninklijke kast hangt. Dat de koningin en de prinsessen deze kast delen, is geen geheim, want prinses Alexia draagt een blauwe winterjas die eerder werd gedragen door Máxima en Amalia. Ook de jas van Ariane, een donkergroene mantel met dubbele knopen, zagen we eerder bij de koningin.

prinsessen manteljassen winterfotosessie
©ANP
1/2
Native Share
maxima winterfotosessie
©ANP
2/2
Native Share