koningin-maxima-trotseert-de-kou-in-stijl-met-winterse-valentino-capejas-238900
©ANP

Het nieuwe jaar is officieel van start, en ook 2023 wordt traditiegetrouw ingeluid met de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Nederlandse koningspaar. In het Paleis op de Dam verzamelde de koninklijke familie zich dinsdagmiddag voor het nieuwjaarsontvangst. Koningin Máxima koos voor een high fashion-look van een van haar favoriete labels; ze ontving de honderden gasten in een capejas van Italiaans modehuis Valentino, een look waarmee ze de winterse temperaturen in stijl weet te trotseren.

Koningin Máxima in Valentino-capejas

Het is voor het eerst sinds twee jaar dat Willem-Alexander en Máxima de nieuwjaarsreceptie houden, waarbij onder meer politici, bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen aanwezig zijn. Tijdens het jaarlijkse evenement houdt de koning een speech, waarin hij dit jaar de impact van de pandemie en de oorlog in Oekraïne besprak.

Voor deze officiële gelegenheid koos Máxima voor een chique monochrome look: ze was volledig gehuld in het beige met hier en daar een kleuraccent. Zo droeg de koningin een gekleurde rok met strepenpatroon van Lena Hoschek, suède hakken van Gianvito Rossi en een goudkleurige blouse met ballonmouwen van Natan. Maar de échte eye-catcher van haar outfit was haar kasjmieren cape van Valentino. De Nederlandse koningin is zó fan van het ontwerp, dat ze naast deze beige cape ook een bordeaxrode en zwarte versie in haar garderobe heeft.

Liefde voor capes

Heel eerlijk: je zult Máxima niet zo snel in een dikke pufferjas zien tijdens een werkbezoek of evenement. In plaats daarvan lijkt de koningin steeds vaker de voorkeur te geven aan de cape: een praktisch alternatief dat tegelijkertijd stijlvol is. Capes hebben een link met historische koninklijke mode, maar Máxima weet het traditionele ontwerp steevast naar een modern level te tillen. Waar ze tijdens de nieuwjaarsreceptie koos voor een capejas, droeg Máxima eerder ook al capejurken. Zo omarmde ze de Barbiecore-trend in een roze capejurk van Natan, en werd de koningin ook gespot in een kortere donkerbruine versie van hetzelfde modehuis.

Geen zin in een winterjas? Overweeg dan net zoals Máxima een cape – hoewel een aantal laagjes kleding eronder zeker aan te raden is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)