koningin-maxima-draagt-misschien-wel-de-meest-onverwachtse-trend-van-het-najaar-232518
©ANP

We signaleerden het al eerder: capejurken lijken een heus momentum te hebben dit najaar. We vroegen ons destijds al af: gaan we dit echt dragen of is het meer een fashion statement? Koningin Máxima, fervent fan van de look, bewijst deze week dat een capejurk de perfecte outfit is voor een verrassende herfstlook. Dat deed ze tijdens een bezoek aan Amsterdam, waar de koningin haar look een upgrade geeft door slechts een cape toe te voegen.

Koningin Máxima in capejurk

Koningin Máxima was deze week op werkbezoek in onze hoofdstad waar ze verschillende locaties bezocht. Zo was ze aanwezig in het Tropenmuseum voor de tentoonstelling Onze koloniale erfenis. Een expositie waar de Nederlandse koloniale geschiedenis in de Caribische gebieden centraal staat. Ook bezocht Máxima de Sociale Kruidenier in De Ark in Amsterdam, een supermarkt voor bewoners met een krappere portemonnee.

Voor deze verschillende gelegenheden droeg Máxima een bijzondere look van haar favoriete Belgische modehuis – je raadt het – Natan. De outfit is afkomstig uit de herfst/winter 2020-couturecollectie en is opgebouwd uit verschillende lagen. Máxima droeg de rok en top al eens eerder en besloot voor deze gelegenheid een nieuw element toe te voegen: de cape. De stukken zijn allemaal gemaakt van een bruine pied-de-poule stof, maar het is vooral de cape die de aandacht trekt. Om haar look af te maken, kiest de koningin voor zwarte laarzen van Gianvito Rossi, een tas van Susan Gail en een riem van Frans label ba&sh.

Capejurkentrend

Van oudsher heeft een cape koninklijke allure; het werd door de jaren heen gedragen door royals als koninklijk symbool. Chanel introduceerde het ontwerp tijdens hun laatste lente/zomer 2023-show, waar het voor een glamoureuze look zorgde. Of we ook echt zelf een cape gaan dragen is nog een tweede, maar dat het een interessante twist kan geven aan je outfit staat vast. Dat moet Máxima ook hebben gedacht, aangezien de koningin vaker in een capejurk werd gespot. Eerder dit jaar zagen we de royal in een roze capelook tijdens haar bezoek aan de Verenigde Staten en in Maastricht voor Koningsdag.

Koningin Maxima
©ANP