prinses-elisabeth-van-belgie-steelt-de-show-in-koningsblauwe-diane-von-furstenberg-jurk-235765
©Getty Images

Als we het over stijlvolle jonge royals hebben, denken we al snel aan de Nederlandse prinsessen. Het loont echter om onze aandacht ook te richten op het koningshuis van onze zuiderburen – op prinses Elisabeth in het bijzonder. De 21-jarige Belgische royal heeft de afgelopen jaren een heuse stijlontwikkeling doorgemaakt, en levert steeds vaker looks die het bewonderen meer dan waard zijn. Zo ook woensdagavond, toen ze in een koningsblauwe jurk van de Belgisch-Amerikaanse ontwerper Diane von Fürstenberg verscheen.

Prinses Elisabeth in Diane von Fürstenberg

Voor velen staat deze week in het teken van kerstborrels, uitgebreide diners en vieringen in aanloop naar de feestdagen, en dat is voor royals niet anders. Op woensdagavond kwam de Belgische koninklijke familie bijeen in het koninklijke paleis in Brussel voor een feestelijk kerstconcert. Voor de gelegenheid koos prinses Elisabeth niet voor traditionele kerstkleuren, zoals groen of rood, maar voor een kobaltblauwe body-hugging avondjurk met hoge halslijn en split van Diane von Fürstenberg.

Elisabeth droeg de jurk van de in Brussel geboren ontwerper – en tevens voormalige prinses (ze was ooit getrouwd met prins Egon von Fürstenberg, maar raakte de titel kwijt na haar huwelijk met mediamagnaat Barry Diller) – met een paar blauwe satijnen hakken en bijpassende clutch. De prinses maakte de look af met fonkelende kleurrijke oorbellen.

Nog meer Fürstenberg

Elisabeth was niet de enige Belgische royal die in een creatie van Von Fürstenberg verscheen op het event. Ook haar jongere zus, prinses Eléonore, koos voor een ontwerp van de ontwerper: een zwarte maxi-jurk met bloemenprint. Grote kans dat die je bekend voorkomt: niemand minder dan onze eigen prinses Amalia heeft de jurk ook in haar koninklijke garderobe hangen. Amalia droeg de creatie afgelopen zomer nog bij de jaarlijkse fotosessie van de Oranjes én tijdens het verjaardagsweekend van prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen. Een echte fit voor een royal, zo blijkt.

Prinses Elisabeth in een jurk van Diane von Fürstenberg
©Getty Images