belgische-prinses-elisabeth-straalt-in-witte-top-van-haar-moeder-op-nieuwe-portretten-228719
©ANP

We mogen dan vooral gefocust zijn op onze eigen prinsessen, ook in het buitenland zien we een heleboel stijlvolle jonge royals. Een van hen is de Belgische prinses Elisabeth, die op 25 oktober haar 21ste verjaardag vierde. Speciaal voor die feestelijke gelegenheid geeft het koningshuis van onze zuiderburen nieuwe portretten van de prinses vrij. Daarop bewijst Elisabeth dat ze daadwerkelijk een koninklijk mode-icoon in de dop is.

Prinses Elisabeth viert 21ste verjaardag

Hoe prinses Elisabeth haar 21ste verjaardag precies heeft doorgebracht, weten we niet. Vermoedelijk met vrienden, aangezien haar ouders momenteel op staatsbezoek in Litouwen zijn. De nu 21-jarige prinses zal ooit haar vader koning Filip opvolgen als koningin van België. Na een militaire opleiding gevolgd te hebben, studeert de prinses nu politiek en geschiedenis aan Lincoln College, onderdeel van de prestigieuze universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk.

Ook op modegebied lijkt de prinses geïnspireerd te worden door de Britten. Of eigenlijk: door de Britse royals. Zo kan haar stijl vergeleken worden met die van de hertogin van Cambridge. Elisabeth draagt namelijk regelmatig creaties van vrouwelijke ontwerpers van eigen bodem. Maar ook jurken met riemen voor formele evenementen, subtiele juwelen en bijpassende accessoires om haar looks te accentueren behoren tot haar garderobe.

Nieuwe portretten

Op de nieuwe verjaardagsportretten van prinses Elisabeth komt haar stijl goed naar voren. We zien de Belgische prinses starend uit het raam van het kasteel van Laken in een witte off-shoulder top, compleet met schelpvormige gouden oorbellen. De top is een ontwerp van het Belgische modehuis Natan (ook de grote favoriet van koningin Máxima), en komt uit het koninklijke archief – uit de garderobe van haar moeder, koningin Mathilde, om precies te zijn. Zij droeg de top in 2009 tijdens een concert in Brussel.

Het moge duidelijk zijn dat de Belgische royal – net als onze prinsessen – graag uit de kledingkast van haar moeder ‘shopt’. Daarmee laat ook Elisabeth zien dat bewustere modekeuzes steeds meer de norm worden in koninklijke garderobes.