adam-driver-is-volledig-onherkenbaar-in-de-eerste-trailer-van-ferrari-266557
©Eros Hoagland

Na haar Oscarnominatie voor Parallel Mothers van Pedro Almodóvar vertoont Penélope Cruz geen tekenen dat ze het rustiger aan gaat doen. De volgende rol van de acteur is die van Laura Ferrari, de vrouw van autocoureur Enzo Ferrari met wie ze hun gelijknamige luxe sportwagenbedrijf opbouwde. Wie de beroemde charismatische en veeleisende tycoon speelt? Niemand minder dan de voor een Oscar genomineerde Adam Driver.

Adam Driver en Penélope Cruz in Ferrari 

Het goede nieuws houdt daar niet op: in de regisseursstoel zit Michael Mann die aan het roer heeft gestaan van The Last of the Mohicans en Heat tot The Insider en Collateral. Hij schreef het script, dat gebaseerd is op Brock Yates’ boek Enzo Ferrari: The Man and the Machine, samen met Troy Kennedy Martin van The Italian Job.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Adam Driver in Ferrari
©Eros Hoagland

De film, met de titel Ferrari, wordt beschreven als een big-budget biopic. Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1957, tijdens een turbulente periode in het leven van het echtpaar. Hun huwelijk verkeert in een crisis door de dood van hun enige zoon Dino, die was klaargestoomd als Enzo’s opvolger. Daardoor dreigt hun imperium failliet te gaan. Op dit cruciale moment besluiten Enzo en zijn coureursteam om hun verliezen te compenseren door mee te doen aan een historische race: de Mille Miglia, die hen 1000 mijl door Italië zal voeren.

Sterrencast

Shailene Woodley voegt zich bij Cruz en Driver als Lina Lardi. Zij was Enzo’s minnares en de moeder van zijn tweede zoon, Piero, die later vicevoorzitter van het bedrijf zou worden. Ook zien we Gabriel Leone als de Spaanse coureur Alfonso de Portago; Sarah Gadon als Linda Christian, de actrice met wie hij werd gespot tijdens de Mille Miglia; Jack O’Connell als de Britse racer Peter Collins; en Patrick Dempsey als de Italiaanse deelnemer Piero Taruffi.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Eerste trailer

De eerste trailer van Ferrari, die op 30 augustus verscheen, bevat snelle auto’s, sudderende huwelijksspanningen, hartstochtelijke verzoeningen en epische ruzies, maar ook een voorbeeld van het Italiaanse accent – en de bizarre transformatie – van Adam Driver. De laatste keer dat we het hoorden? House of Gucci, natuurlijk.

De opnames vonden afgelopen mei plaats in Italië, op locatie in Enzo’s geboortestad Modena en de regio Emilia-Romagna, van oudsher een centrum voor autoproductie. Het heeft lang geduurd voor Mann, die dit passieproject naar verluidt al twintig jaar aan het ontwikkelen is (eerdere versies hadden Hugh Jackman, Christian Bale en Noomi Rapace in de hoofdrollen). Na de première op het Filmfestival van Venetië zal de film op 26 december in première gaan. We kunnen haast niet wachten.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.